Είσαι ψαγμένος ψήστης;
Τότε η ψησταριά υγραερίου είναι για σένα!
Μια ψησταριά υγραερίου είναι πάντα η καλύτερη επιλογή γιατί συνδυάζει πλεονεκτήματα όπως σύντομος χρόνος προθέρμανσης (μόλις 10 λεπτά!), χαμηλές εκπομπές τσίκνας και ακρίβεια ψησίματος! Αν λοιπόν έχεις αρκετό χώρο στον κήπο ή τη βεράντα σου, διάλεξε μια ψησταριά υγραερίου και κάθε σου ψήσιμο θα είναι “φωτιά”!
Είσαι pro ψήστης;
Τότε χρειάζεσαι μια ψησταριά κάρβουνου!
Αν είσαι έμπειρος στο ψήσιμο και το barbeque είναι το αγαπημένο σου χόμπυ, τότε η ιδανική επιλογή για σένα είναι μια ψησταριά κάρβουνου που θα χαρίσει γευστικότατο, ζουμερό και μυρωδάτο αποτέλεσμα για τις ψησιματικές σου δημιουργίες! Είναι πολύ οικονομική τόσο στο να την αποκτήσεις όσο και στο να τη λειτουργήσεις και θα σου προσφέρει ένα μενού που θα κλέψει τις εντυπώσεις!
Και αν είσαι παραδοσιακός και σου αρέσει το ψήσιμο στην σούβλα, μην ξεχάσεις τα απαραίτητα εργαλεία που θα σου λύσουν τα χέρια!
Μήπως είναι η πρώτη σου φορά ως ψήστης;
Η ηλεκτρική ψησταριά φτιάχτηκε για σένα!
Μια ηλεκτρική ψησταριά διακρίνεται για την ευκολία που παρέχει μιας και είναι μικρή, μετακινείται εύκολα, χρειάζεται απλά ρεύμα και διαθέτει την επιλογή να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία όπως ακριβώς τη θες, για να δημιουργήσεις τα πιό νόστιμα πιάτα χωρίς ρίσκο να σου καούν!
Είσαι παραδοσιακός τύπος;
Κάθισε μπροστά απο μια χτιστή ψησταριά!
Αν διαθέτεις κήπο και θέλεις τα ψησίματά σου να είναι μεγάλα και παραδοσιακά, τότε η χτιστή ψησταριά είναι η νούμερο ένα λύση για σένα! Φτιάξε τα πιο delicious πιάτα και μάζεψε την οικογένεια και τα αγαπημένα σου πρόσωπα για να τα απολαύσετε.
Εξοπλίσου με τα απαραίτητα αναλώσιμα ψησίματος
Εφόσον έχεις επιλέξει με ποια ψησταριά θα πορευθείς, σειρά έχει να σιγουρευτείς ότι έχεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και αναλώσιμα ψησίματος! Κάρβουνο, σχάρες, ταψάκια, προσανάμματα και καθαριστικά είναι must για να οργανώσεις το τέλειο ψήσιμο!
Top επιλογές
Μοναδικά tips για τέλειο ψήσιμο!
Καλό είναι να αποφύγεις τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας της ψησταριάς έτσι ώστε να έχεις ένα ομοιόμορφο ψήσιμο για όλα τα κρέατα!
Μη φορτώνεις τη σχάρα με πολλά τεμάχια κατά τη διάρκεια του ψησίματος γιατί δεν θα μπορέσεις να υπολογίσεις σωστά το χρόνο που θα χρειαστούν για να ψηθούν κατάλληλα και μπορεί να σου καούν!
Βεβαιώσου πως κάθε φορά που βάζεις τεμάχια κρέατος στη σχάρα είναι του ίδιου τύπου: άλλο χρόνο χρειάζονται για να ψηθούν τα λουκάνικα και άλλο οι μοσχαρίσιες μπριζόλες. Έτσι θα είσαι σίγουρος πως θα πετύχεις άρτιο ψήσιμο για κάθε πιάτο!
Αν χρησιμοποιήσεις μια χτιστή ή μια ψησταριά κάρβουνου, τότε μπορείς να διαλέξεις διαφορετικούς τύπους καύσιμης ύλης όπως κάρβουνα, μπρικέτες ή πέτρες λάβας ώστε να δώσεις διαφορετικές γευστικές νότες στις δημιουργίες σου.
Αν κινδυνεύουν να αρπάξουν τα κρεατικά προτού γίνουν, τότε αν έχουμε ψησταριά υγραερίου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο με τακτικά γυρίσματα. Αν ψήνουμε στα κάρβουνα, ανεβάζουμε πιο ψηλά τη σχάρα ή αραιώνουμε τη θράκα.