Συντήρηση κήπου

Η σωστή συντήρηση κήπου αρχίζει και τελειώνει με τα κατάλληλα εργαλεία

Βρες όλα τα εργαλεία κήπου!

Μην ξεχνάς πόσο σημαντικά είναι και τα μηχανοκίνητα εργαλεία

Βρες όλα τα μηχανοκίνητα εργαλεία κήπου!

Οι αντλίες κάνουν τη συντήρηση κήπου ακόμη πιο εύκολη!

Βρες όλες τις αντλίες!

Tο πότισμα είναι το Α και το Ω για τη συντήρηση του κήπου

Βρες τα πάντα για το πότισμα!

Μην ξεχνάς τον απαραίτητο ρουχισμό

Βρες τα πάντα για την προστασία του κηπουρού!

Καθάριζε τον κήπο σου με πλυστικά για να κάνεις άρτια συντήρηση!

Βρες όλα τα πλυστικά μηχανήματα!

Από τη συντήρηση κήπου δεν μπορούν να λείπουν τα εντομοαπωθητικά!

Επισκέψου τους υπόλοιπους κόσμους κήπου της LEROY MERLIN

Διαμόρφωση

Ξεκίνα τον σχεδιασμό του κήπου σου με τη διαμόρφωσή του

Κηπουρική

Συνέχισε τον σχεδιασμό του κήπου με κηπουρική

Χαλάρωση

Το μόνο που μένει τώρα είναι να απολαύσεις τον κήπο σου!

Σχεδιασμός Κήπου

Μάθε πως μπορείς να σχεδιάσεις τον κήπου σου ακριβώς όπως τον φαντάστηκες

Επισκέψου τους υπόλοιπους κόσμους κήπου της LEROY MERLIN

Διαμόρφωση

Ξεκίνα τον σχεδιασμό του κήπου σου με τη διαμόρφωσή του

Κηπουρική

Συνέχισε τον σχεδιασμό του κήπου με κηπουρική

Χαλάρωση

Το μόνο που μένει τώρα είναι να απολαύσεις τον κήπο σου!

Σχεδιασμός Κήπου

Μάθε πως μπορείς να σχεδιάσεις τον κήπου σου ακριβώς όπως τον φαντάστηκες

Συμβουλεύσου το ημερολόγιο εργασιών κήπου και απογείωσε την κηπουρική σου

Τα ΕΙΔΙΚΑ μας για τον κήπο σου!

Ανακάλυψε τώρα τις αποκλειστικές μάρκες προϊόντων ειδικά φτιαγμένων για εσένα με την εγγύηση της LEROY MERLIN. Προϊόντα με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής για ό,τι κι αν έχεις ανάγκη! Εμπιστεύσου τις μάρκες μας, εμπιστεύσου τα ΕΙ-ΔΙΚΑ μας.

Οι υπηρεσίες μας για τη διαμόρφωση κήπου

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η ιδανική συχνότητα ποτίσματος του κήπου;

Η συντήρηση κήπου είναι το επόμενο βήμα αφού έχεις ολοκληρώσει με την κηπουρική σου και ίσως το πιο απαιτητικό από άποψη χρόνου και φροντίδας που θα πρέπει να προσφέρεις στα φυτά σου. Σίγουρα, η διατήρηση της υγρασίας τους είναι το κλειδί της επιτυχίας, ωστόσο κάθε φυτό έχει διαφορετικές ανάγκες περιποίησης και σίγουρα παίζει ρόλο η ποιότητα του εδάφους και οι περιβαλλοντικές συνθήκες π.χ. ξηρό ή δροσερό κλίμα. Σε γενικές γραμμές τα παρτέρια χρειάζονται 1-2 φορές την εβδομάδα πότισμα με μεγάλη ποσότητα νερού, ενώ τα φυτά που βρίσκονται σε άνθιση θέλουν λιγότερο νερό από όταν βρίσκονται σε καρποφορία. Επομένως, κάθε φυτό έχει τις δικές του “οδηγίες χρήσεις” αλλά σίγουρα θέλει τακτική φροντίδα και γι’ αυτό μπορούν να σε βοηθήσουν οι προγραμματιστές ποτίσματος!

Extra tip για συντήρηση κήπου: Το σίγουρο είναι πως το πότισμα πρέπει να γίνεται ιδανικά νωρίς το πρωί, για να μην εξατμίζεται το νερό και να απορροφάται καλύτερα από τις ρίζες των φυτών.

Πώς μπορώ να διώξω τα ζιζάνια από τα φυτά μου;

Υπάρχουν πολλές συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση ζιζανίων που βοηθούν στη συντήρηση κήπου. Υπάρχουν σπιτικές “συνταγές” με ξίδι, με βραστό νερό, με χημικά αλλά μία από τις πιο δραστικές είναι με χορτοκοπτικά μηχανήματα όπου ουσιαστικά βασίζεται στην παλαιά μέθοδο του “ξεχορταριάσματος” και κόβεις προσεκτικά ζιζάνια και αγριόχορτα που βρίσκονται δίπλα σε δέντρα ή φυτά. Επίσης υπάρχει και η επιλογή της εδαφοκάλυψης όπου καλύπτεις το χώμα με υλικά για να εμποδίσεις τα ζιζάνια να αναπτυχθούν. Έτσι πετυχαίνεις συντήρηση κήπου και δίνεις χώρο στα φυτά σου να πάρουν «ανάσα»!

Ποια είναι τα βήματα για το κλάδεμα στη συντήρηση του κήπου;

Η συντήρηση κήπου θέλει φυσικά και κλάδεμα, είτε η κηπουρική σου αφορά καλλιέργεια ντομάτας υπαίθρια η περιορίζεται σε πανέμορφες γλάστρες! Ας δούμε τα 5 βασικά βήματα συντήρησης κήπου με κλάδεμα:

  1. Πριν το κλάδεμα αφαιρείς όλα τα νεκρά κλαδιά και ο παραφυάδες

  2. Με ειδικά κλαδευτήρια αφαιρείς και τους βλαστούς που δείχνουν αδύναμοι

  3. Αφαιρείς επίσης τα κλαδιά που διασταυρώνονται 

  4. Τέλος, αφαιρεί τους βλαστούς που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και εξέχουν

Ποια εργαλεία είναι καλύτερα για κλάδεμα;

Η συντήρηση κήπου γίνεται με τα σωστά εργαλεία κήπου! Τα βασικά είναι τα γάντια, κλαδευτήρια χειρός, πριόνια χειρός, ηλεκτρικό αλυσοπρίονο για πιο “επαγγελματική” δουλειά! Ωστόσο, ό,τι χρειάζεσαι για τον κήπο σου ανάλογα με την βλάστηση που διατηρείς, θα τα βρεις στη LEROY MERLIN με τα πιο αξιόπιστα και οικονομικά εργαλεία της αγοράς!

Ποια είναι τα εργαλεία που χρειάζονται για τη συντήρηση κήπου;

Ο κήπος είναι ένα μικρό οικοσύστημα που χρειάζεται φροντίδα και σίγουρα μπορείς να του τη δώσεις αν εξοπλιστείς σωστά! Τα βασικά εργαλεία που πρέπει να έχεις στην φαρέτρα σου για να κάνεις μια πραγματικά καλή δουλειά στον κήπο είναι ψαλίδια κλαδέματος, τσάπες, σκαλιστήρια, χορτοκόπτη, αλυσοπρίονο, μηχανή γκαζόν, πλυστικά, σκαπτικά, ψεκαστήρες και φυσικά χώρο για αποθήκευση κήπου ώστε να μπορέσεις να τα τοποθετήσεις κάπου με ασφάλεια!

Ποια είναι η διαδικασία της τροποποίησης του εδάφους κατά τη συντήρηση κήπου;

Η συντήρηση κήπου φυσικά προϋποθέτει και τροποποίηση εδάφους, όταν παρουσιάζει ελλείψεις που μπορεί να μην ευδοκιμούν την καλλιέργεια. Για να βελτιώσεις το έδαφός σου, χρειάζεσαι οργανικά λιπάσματα. Ένα πολύ καλό φυσικό λίπασμα είναι το κομπόστ και υπάρχουν 4 τρόποι να το ανακατέψεις στη γη: 1. Να το ρίξεις στο έδαφος 2. Να το ανακατέψεις με το χώμα 3. Να αφαιρέσεις ένα στρώμα έδαφος και να το αντικαταστήσεις με κομπόστ 4. Να κάνεις τρύπες φύτευσης και να τοποθετήσεις νέο χώμα και κομπόστ!

Πέρα από τη συντήρηση κήπου, σε τι άλλο με βοηθά η LEROY MERLIN για τον κήπο μου;

Η LEROY MERLIN είναι ο νο.1 προορισμός για να φτάσεις στην «πράσινη» εποχή και να βρεις τα πάντα για τον κήπο σου! Από σχεδιασμό κήπου, διαμόρφωση κήπου, κηπουρική και διακόσμηση κήπου, οι “Κόσμοι του Κήπου” είναι ολοκληρωμένες λύσεις για εσένα που θέλεις να αναβαθμίσεις τον κήπο σου ή έχεις ήδη φυτά, γκαζόν, παρτέρια, καλλιέργειες και περνάς μεγάλο μέρος της μέρας εκεί. Είμαστε δίπλα σου για κάθε στάδιο, από τη δημιουργία, τη συντήρηση κήπου αλλά ακόμα και όταν θέλεις να επιδιορθώσεις τυχόν ζημιές.

top