Διαμόρφωση

Ξεκίνα τον σχεδιασμό του κήπου σου με τη διαμόρφωσή του!

Κηπουρική

Συνέχισε τη δημιουργία του κήπου σου με λίγη κηπουρική!

Συντήρηση

Σειρά έχει η φροντίδα του κήπου με τη σωστή συντήρηση!

Χαλάρωση

Το μόνο που μένει τώρα είναι να απολαύσεις τον κήπο σου!

Διαμόρφωση

Ξεκίνα τον σχεδιασμό του κήπου σου με τη διαμόρφωσή του

Κηπουρική

Συνέχισε τον σχεδιασμό του κήπου με κηπουρική

Συντήρηση

Σειρά έχει η φροντίδα του κήπου με τη σωστή συντήρηση

Χαλάρωση

Το μόνο που μένει τώρα είναι να απολαύσεις τον κήπο σου!

Έπιπλα κήπου & βεράντας

Οδηγός φυτών & λουλουδιών

Τα ΕΙΔΙΚΑ μας για τη διαμόρφωση κήπου!

Ανακάλυψε τώρα τις αποκλειστικές μάρκες προϊόντων ειδικά φτιαγμένων για εσένα με την εγγύηση της LEROY MERLIN. Προϊόντα με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής για ό,τι κι αν έχεις ανάγκη! Εμπιστεύσου τις μάρκες μας, εμπιστεύσου τα ΕΙ-ΔΙΚΑ μας.

Οι υπηρεσίες μας για τη διαμόρφωση κήπου

Συχνές ερωτήσεις
για τον σχεδιασμό του κήπου και την φροντίδα του

Ποιο είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσω τoν σχεδιασμό του κήπου μου;

Ο κήπος σου είναι ή θα γίνει το αγαπημένο σου μέρος στο σπίτι! Γι’ αυτό για τον σχεδιασμό του κήπου σου χρειάζεται σίγουρα η προσωπική σου υπογραφή και το γούστο σου, ώστε να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που χαλαρώνεις στον ήλιο. Το σημαντικό είναι να δεις τη «μεγάλη εικόνα», να διαλέξεις το στυλ του κήπου σου π.χ. Μεσογειακό, κλασικό, ρομαντικό, σύγχρονο κτλ. και να χρησιμοποιήσεις μία μέθοδο που να αξιοποιεί τον χώρο στο μεγαλύτερο δυνατό. Φυσικά σε αυτό θα σε βοηθήσουν κάποια «τρικ» επέκτασης του χώρου όπως τεχνητά λουλούδια και αξεσουάρ κήπου. 

Επίσης, ο σχεδιασμός κήπου θα γίνει μία εύκολη υπόθεση αν έχεις αποφασίσει εξ αρχής το σχήμα που θέλεις να κινηθείς π.χ. σε ευθείες γραμμές ή κυκλικό πλαίσιο, αφού το γκαζόν και ο χλοοτάπητας θα πλαισιώσουν την αρχική σου ιδέα. Σίγουρα, σημαντικό ρόλο θα παίξουν στον τελικό σχεδιασμό κήπου και τα χαρακτηριστικά του εδάφους, οι άνεμοι και η προσβασιμότητα σε φως και άρδευση. Η χωροθέτηση λοιπόν είναι το πρώτο βήμα για τον σχεδιασμό και είναι σημαντική με βάση το γούστο σου και την επιλογή σχημάτων, υλικών, περίφραξης κτλ. Η φροντίδα κήπου είναι μια δουλειά που θέλει μεράκι και μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει ένα μαγικό σημείο στο σπίτι σου που να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καλλιέργεια στoν σχεδιασμό κήπου και πώς ξεκινάω;

Ο σχεδιασμός κήπου και η καλλιέργεια είναι αλληλένδετα. Αν σκοπεύεις να καλλιεργήσεις φυτά θα πρέπει να υπάρχει προκαταβολικά ένα σχέδιο φύτευσης όπου θα έχουν υπολογιστεί οι αποστάσεις και οι διαστάσεις για κάθε δέντρο, θάμνο ή φυτό που θα συμπεριλάβεις στον κήπο σου. Επομένως, ξεκίνησε κάνοντας τον χωροταξικό σχεδιασμό του κήπου σου και υπολόγισε τις δραστηριότητες του χώρου π.χ. την κίνηση πεζών και οχημάτων, διαδρόμους εισόδου και εξόδου, ψησταριές, τεχνητή λίμνη, κιόσκι κτλ. και κάποιες κατασκευές όπως π.χ. πέργκολες κτλ. για να οριοθετήσεις τους χώρους της καλλιέργειας. Στη συνέχεια διάλεξε τα φυτά που θέλεις να σπείρεις βάσει κλίματος, δυνατότητας φροντίδας, φυλλώματος, εποχικότητας, δυνατότητας άρδευσης κτλ. και διαμόρφωσε τον τελικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Επομένως για να ξεκινήσεις την καλλιέργεια πρέπει 1. Να φτιάξεις έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό 2. Να υπολογίσεις τις ιδιαιτερότητες του εδάφους και τις ανάγκες άρδευσης 3. Να επιλέξεις το φυτικό υλικό. Τα φυτά είναι αυτά που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου και θα σου δώσουν πολλούς ακόμα λόγους να περνάς χρόνο εκτός σπιτιού γεμίζοντας με την αρμονική ηρεμία της φύσης.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνω τις εργασίες του κήπου;

Σίγουρα ένας ηλιόλουστος καιρός μπορεί να είναι σύμμαχός σου σε όλες τις εργασίες που κάνεις στον κήπο σου. Φυσικά, η καλλιέργεια και φροντίδα φυτών εξαρτάται και από την εποχικότητα τους, γι’ αυτό καλό είναι να εμπιστευτείς ένα ημερολόγιο εργασιών κήπου που θα σε καθοδηγήσει με ακρίβεια στους μήνες που είναι καλύτερα να επενδύσεις χρόνο στον σχεδιασμό του κήπου σου. Σε γενικές γραμμές, οι μήνες της Άνοιξης είναι η καλύτερη περίοδος για να ασχοληθείς με την κηπουρική!

Πώς μπορώ να προμηθευτώ τα απαραίτητα εργαλεία για την περιποίηση του κήπου μου;

Ο σχεδιασμός κήπου είναι μια δουλειά που είτε την κάνεις επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά, προϋποθέτει κάποιες απαιτητικές εργασίες. Για να τις πραγματοποιήσεις χρειάζεται σίγουρα να εξοπλιστείς με όλα τα απαραίτητα εργαλεία κήπου που θα σε βοηθήσουν να «κερδίσεις έδαφος» και να κάνεις με μεγαλύτερη ευκολία, άνεση και ασφάλεια την περιποίηση των φυτών σου. Σίγουρα θα χρειαστείς κλαδευτήρι, φτυάρι, τσουγκράνα, ψαλίδι, σκαλιστήρι και κάποια ακόμα ανθεκτικά εργαλεία που μπορείς να βρεις στη LEROY MERLIN στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς για να κάνεις την φροντίδα κήπου να μοιάζει παιχνιδάκι!

Η επίπλωση είναι το τελευταίο βήμα για τoν σχεδιασμό ενός κήπου;

Σίγουρα, όταν μιλάμε για έπιπλα κήπου αμέσως δημιουργείς εξωτικές εικόνες με άνετες ξύλινες πολυθρόνες, δροσερές μαξιλάρες, μεγάλες ομπρέλες, εξωτικές αιώρες και άλλα τέτοια υπέροχα σημεία στον κήπου που μοιάζουν σαν φωτογραφίες. Και γι’ αυτό ακριβώς η επίπλωση του κήπου, ειδικά αν δεν είσαι λάτρης της κηπουρικής ή ειδικός στα μαστορέματα, είναι το αγαπημένο σημείο στον σχεδιασμό κήπου. Θεωρητικά η επίπλωση είναι το «στόλισμα» και το τελευταίο βήμα, αφού ολοκληρώσεις με τις υπόλοιπες διαδικασίες του κήπου όπως π.χ. βαψίματα, δενδροφύτευση, καλλιέργεια φυτών, καθαρισμούς, επισκευές κτλ. αλλά στην πραγματικότητα παίζει σημαντικό στον αρχικό σχεδιασμό του χώρου σου, που θα τοποθετήσεις δηλαδή τα έπιπλα σου. Οπότε ο σχεδιασμός κήπου είναι μια κυκλική διαδικασία και τα έπιπλα καλό είναι να τα έχεις σκεφτεί νωρίτερα, πριν προχωρήσεις σε υλοποιήσεις!

Πώς οι κόσμοι του κήπου της LEROY MERLIN θα με βοηθήσουν στον σχεδιασμό του;

Στη LEROY MERLIN ανοίγει πραγματικά ένας καινούργιος κόσμος για την φροντίδα του κήπου σου με στόχο να συστηθείς ξανά με ένα σημείο του σπιτιού σου που για καιρό αγνοούσες ή παραμελούσες: τον κήπο σου! Οι “Κόσμοι του Κήπου” της LEROY MERLIN θα σου δώσουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να δημιουργήσεις από το μηδέν ή να ανανεώσεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, ιδέες εξωτερικού κήπου και έμπνευση για να τον διαμορφώσεις όπως ονειρεύεσαι βάζοντας ακόμα και πισίνα, όλα τα εργαλεία από τα πιο μικρά όπως φτυάρια μέχρι και πλυστικά, όλα τα φυτικά υλικά από σπόρους, φυτά, λουλούδια και όλα τα έπιπλα κήπου και αξεσουάρ διακόσμησης που θα τον απογειώσουν!

Γιατί η LEROY MERLIN είναι ο απόλυτος προορισμός για τoν σχεδιασμό του κήπου μου;

Όταν λέμε τα πάντα για τον κήπο, εννοούμε ολοκληρωμένα, αξιόπιστα και εύκολα βρίσκεις τα πάντα για τον καταπράσινο κήπο που έχεις ονειρευτεί! Οι Κόσμοι του Κήπου σε υποδέχονται στη LEROY MERLIN με μία τεράστια γκάμα προϊόντων που καλύπτουν 360° κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει από επισκευές και τεχνικές εργασίες κήπου, σχεδιασμό κήπου, συντήρηση κήπου, διακόσμηση κήπου και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι για να φροντίσεις τον εξωτερικό χώρο σου! Ο σχεδιασμός κήπου ξεκινάει από τη LEROY MERLIN και συνεχίζει στο σπίτι σου, φέρνοντας τον «παράδεισο» στην αυλή σου!

top