Γλάστρες

Η επιλογή της σωστής γλάστρας για τον εξωτερικό χώρο σου είναι πολύ σημαντική υπόθεση, τόσο από αισθητικής πλευράς ώστε να ταιριάζουν με τη διακόσμησή και την αισθητική σου, όσο και για την μακροζωία των ίδιων των φυτών σου ώστε να μπορούν να αναπτύσσονται κατάλληλα και να είναι υγιή, όπου και αν επιλέξεις να τις τοποθετήσεις.

Αρχικά καλό είναι να αναφέρουμε τη διαφορά μεταξύ γλάστρας και κασπώ: η γλάστρα διαθέτει τρύπες στον πάτο της ώστε να μπορεί το φυτό να αποβάλλει εύκολα το περίσσιο νερό από το πότισμα, το οποίο δεν απορροφάται από το χώμα και στην περίπτωση που παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στη γλάστρα προκαλεί σάπισμα. Επομένως οι γλάστρες είναι καταλληλότερες για φυτά εξωτερικού χώρου και δέντρα, ενώ τα μοντέρνα κασπώ λειτουργούν καλύτερα για μικρά, διακοσμητικά φυτά στους εσωτερικούς μας χώρους.

Για τον κήπο ή τη βεράντα, μπορείς να επιλέξεις μεγάλες γλάστρες για δέντρα ή μικρά γλαστράκια με αποστράγγιση για κηπευτικά και αρωματικά φυτά. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλαστικές, κεραμικές, πήλινες ή ξύλινες γλάστρες, αναλόγως με τη διακόσμηση που θες να δώσεις στον εξωτερικό σου χώρο. Οι πήλινες γλάστρες είναι αρκετά ανθεκτικές, ενώ οι ξύλινες απαιτούν συντήρηση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που είναι τοποθετημένες σε σημεία που τα χτυπάει ο ήλιος και ο άνεμος. Ίσως η πιο πρακτική επιλογή να είναι οι πλαστικές γλάστρες καθώς είναι αδιάβροχες, Εάν επιλέξεις ένα σκουρόχρωμο μοντέλο δεν θα ξεθωριάσει γρήγορα, είναι πιο ελαφριές άρα και εύκολες στη μετακίνησή τους και είναι και αρκετά πιο οικονομικές.

Βρες μια τεράστια ποικιλία από μικρές και μεγάλες γλάστρες εξωτερικού χώρου σε καταπληκτικές τιμές, μόνο στα καταστήματα της Leroy Merlin ή στο eshop: www.leroymerlin.gr. Διάλεξε ανάμεσα σε δεκάδες γλάστρες σε διάφορα χρώματα και διαστάσεις και φτιάξε τον κήπο σου όπως τον έχεις ονειρευτεί. Είτε ψάχνεις πλαστικές γλάστρες, είτε κεραμικές γλάστρες, όλα θα τα βρεις σε εμάς εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!


Bonus Tip: Στη LEROY MERLIN είμαστε ειδικοί στο σχεδιασμό κήπου γι' αυτό και σε εμάς μπορείς να μάθεις και να βρεις τα πάντα για τη διαμόρφωση κήπου, την κηπουρική, τη συντήρηση κήπου αλλά και έπιπλα για την απόλυτη χαλάρωση στον κήπο σου!

Γλάστρα πλαστική TCRI...

Γλάστρα πλαστική TCRI PVΦ40Χ70CM ΠΡΑΣΙΝΟ

Γλάστρα EASY HANGER TRIO...

Γλάστρα EASY HANGER TRIO 54X26CM ΜΕΝΤΑ

Γλάστρα πλαστική ARIA ECO...

Γλάστρα πλαστική ARIA ECO COFFEE JUMPER Φ16Χ17.5CM latte

Γλάστρα πλαστική MAGNOLIA...

Γλάστρα πλαστική MAGNOLIA JERSEY Φ19Χ16

Γλάστρα Upcycle 30X30X25...

Γλάστρα Upcycle 30X30X25 μπλε 18L

Γλάστρα πλαστική...

Γλάστρα πλαστική HOUSTONΦ35Χ50CM ΛΕΥΚΗ

Γλάστρα ZAMORA ESSENTIAL...

Γλάστρα ZAMORA ESSENTIAL Φ50CM ΑΝΘΡΑΚΙ 45L

Γλάστρα ZAMORA ESSENTIAL...

Γλάστρα ZAMORA ESSENTIAL Φ50CM CAPPUCCINO

Γλάστρα πλαστική ROMA ECO...

Γλάστρα πλαστική ROMA ECO WOODJUMPER Φ29

Γλάστρα πλαστική MIRA ECO...

Γλάστρα πλαστική MIRA ECO recycled Φ29.8

Γλάστρα πλαστική MIRA ECO...

Γλάστρα πλαστική MIRA ECO WOODΦ23.6Χ14CM

Γλάστρα πλαστική MAGNOLIA...

Γλάστρα πλαστική MAGNOLIA JERSEY Φ26Χ22

Γλάστρα πλαστική ARIA ECO...

Γλάστρα πλαστική ARIA ECO WOOD JUMPER FOREST πράσινη

Γλάστρα πλαστική ROMA ECO...

Γλάστρα πλαστική ROMA ECO COFFEE JUMPER

top