Γλάστρες

Η επιλογή της σωστής γλάστρας για τον εξωτερικό χώρο σου είναι πολύ σημαντική υπόθεση, τόσο από αισθητικής πλευράς ώστε να ταιριάζουν με τη διακόσμησή και την αισθητική σου, όσο και για την μακροζωία των ίδιων των φυτών σου ώστε να μπορούν να αναπτύσσονται κατάλληλα και να είναι υγιή, όπου και αν επιλέξεις να τις τοποθετήσεις.

Αρχικά καλό είναι να αναφέρουμε τη διαφορά μεταξύ γλάστρας και κασπώ: η γλάστρα διαθέτει τρύπες στον πάτο της ώστε να μπορεί το φυτό να αποβάλλει εύκολα το περίσσιο νερό από το πότισμα, το οποίο δεν απορροφάται από το χώμα και στην περίπτωση που παραμείνει εγκλωβισμένο μέσα στη γλάστρα προκαλεί σάπισμα. Επομένως οι γλάστρες είναι καταλληλότερες για φυτά εξωτερικού χώρου και δέντρα, ενώ τα μοντέρνα κασπώ λειτουργούν καλύτερα για μικρά, διακοσμητικά φυτά στους εσωτερικούς μας χώρους.

Για τον κήπο ή τη βεράντα, μπορείς να επιλέξεις μεγάλες γλάστρες για δέντρα ή μικρά γλαστράκια με αποστράγγιση για κηπευτικά και αρωματικά φυτά. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πλαστικές, κεραμικές, πήλινες ή ξύλινες γλάστρες, αναλόγως με τη διακόσμηση που θες να δώσεις στον εξωτερικό σου χώρο. Οι πήλινες γλάστρες είναι αρκετά ανθεκτικές, ενώ οι ξύλινες απαιτούν συντήρηση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που είναι τοποθετημένες σε σημεία που τα χτυπάει ο ήλιος και ο άνεμος. Ίσως η πιο πρακτική επιλογή να είναι οι πλαστικές γλάστρες καθώς είναι αδιάβροχες, Εάν επιλέξεις ένα σκουρόχρωμο μοντέλο δεν θα ξεθωριάσει γρήγορα, είναι πιο ελαφριές άρα και εύκολες στη μετακίνησή τους και είναι και αρκετά πιο οικονομικές.

Βρες μια τεράστια ποικιλία από μικρές και μεγάλες γλάστρες εξωτερικού χώρου σε καταπληκτικές τιμές, μόνο στα καταστήματα της Leroy Merlin ή στο eshop: www.leroymerlin.gr. Διάλεξε ανάμεσα σε δεκάδες γλάστρες σε διάφορα χρώματα και διαστάσεις και φτιάξε τον κήπο σου όπως τον έχεις ονειρευτεί. Είτε ψάχνεις πλαστικές γλάστρες, είτε κεραμικές γλάστρες, όλα θα τα βρεις σε εμάς εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!


Bonus Tip: Στη LEROY MERLIN είμαστε ειδικοί στο σχεδιασμό κήπου γι' αυτό και σε εμάς μπορείς να μάθεις και να βρεις τα πάντα για τη διαμόρφωση κήπου, την κηπουρική, τη συντήρηση κήπου αλλά και έπιπλα για την απόλυτη χαλάρωση στον κήπο σου!

Best Seller
Γλάστρα Cori Ø35xΥ34cm 25L...

Γλάστρα Cori Ø35xΥ34cm 25L ανθρακί

Best Seller
Γλάστρα Cori Ø35xΥ34cm...
SUPER ΤΙΜΗ

Γλάστρα Cori Ø35xΥ34cm εκρού-άμμος

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø20xΥ18cm 3.6L μουσταρδί

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø20xΥ18cm 3.6L πράσινο

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø20xΥ18cm 3.6L μπεζ

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø30xΥ28cm 14.40L μπεζ

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø25xΥ23.5cm 9.10L μουσταρδί

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø25xΥ23.5cm 9.10L μαύρο

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø20xΥ18cm 3.6L μαύρο

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø30xΥ28cm 14.40L μαύρο

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø25xΥ23.5cm 9.10L μπεζ

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø30xΥ28cm 14.40L μουσταρδί

Γλάστρα με πιάτο TELCOM...

Γλάστρα με πιάτο TELCOM Equa Ø25xΥ23.5cm 9.10L πράσινο

Γλάστρα πλαστική TCRI...

Γλάστρα πλαστική TCRI PVΦ40Χ70CM ΠΡΑΣΙΝΟ

Γλάστρα πλαστική ARIA ECO...

Γλάστρα πλαστική ARIA ECO COFFEE JUMPER Φ16Χ17.5CM latte

top