Λύσεις

για να κάνεις την μετακόμιση παιχνίδι.

Η μετακόμιση είναι μια εμπειρία ζωής και είναι πολύ σημαντικό να την οργανώσεις σωστά κάνοντας την όλη διαδικασία αλλά και τη ζωή σου πιο εύκολη!
Για να μην ταλαιπωρηθείς, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Πακετάρισε

Μην περιμένεις την τελευταία εβδομάδα για να πακετάρεις. Ξεκίνα ένα μήνα πριν από δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά όπως αποθήκη, πατάρι και από ρούχα άλλης εποχής όπως τα χειμερινά, αν μετακομίζεις καλοκαίρι.

Οι μέρες πλησιάζουν γι’ αυτό καλό θα είναι να καταναλώσεις τρόφιμα που έχουν μείνει στο ψυγείο ή προϊόντα του μπάνιου που τελειώνουν.

Διαχώρισε τα χρήσιμα από τα άχρηστα και αποφάσισε τι θα πάρεις και τι θα αφήσεις.

Για να μη φθείρεις τα έπιπλά σου, τύλιξέ τα πρώτα με φυσαλίδα και μετά εφάρμοσε την κολλητική ταινία.

Φωτογράφισε τα συνδεδεμένα καλώδια στις ηλεκτρονικές συσκευές πριν τα αποσυνδέσεις. Έτσι, θα τα ξανασυνδέσεις σωστά, στη στιγμή!

Στερέωσε την κάθε κούτα με ταινία στο κάτω μέρος της και ξεκίνα να πακετάρεις ό,τι υπάρχει μέσα σε ντουλάπες, ντουλάπια και συρτάρια, ώστε όταν αδειάσουν, να δεις εύκολα τι σου μένει στον χώρο.

Άρχισε από τα μικρότερα αντικείμενα όπως μικρά διακοσμητικά ή γυάλινα σκεύη (ποτήρια, πιάτα) και κατέληξε στα μεγαλύτερα.

Για τα εύθραυστα αντικείμενα, χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα ρολού φυσαλίδας και κολλητικής ταινίας έτσι ώστε να δημιουργήσεις αδιαπέραστη προστασία και να αποφύγεις πιθανές καταστροφές κατά την μεταφορά τους.

Προσπάθησε να μην αφήνεις κενά μέσα στην κούτα γιατί είναι πιθανό να μετακινηθούν τα αντικείμενα και να χτυπήσουν μεταξύ τους. Γέμισε τα κενά με λίγο ρολό φυσαλίδας ώστε να είναι προστατευμένα σε τυχόν χτύπημα.

Τοποθέτησε τα μεγαλύτερα και βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος των κουτιών και προσπάθησε να έχουν ένα λογικό βάρος ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Για τις πιο μεγάλες και βαριές κούτες χρησιμοποίησε καρότσι μεταφοράς.

Σημείωσε με μαρκαδόρο τι περιέχει και σε ποιο δωμάτιο πάει κάθε κούτα, ώστε να μην χάνεις χρόνο και ενέργεια στο ξεπακετάρισμα.
Κόλλησε πάνω στην κούτα ταινία με ένδειξη «εύθραυστο» στα υγρά και τα γυάλινα για να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή.

Ζωγράφισε στις κούτες με τον μαρκαδόρο βελάκια που δείχνουν προς τα πάνω ώστε να μην αναποδογυριστούν κατά λάθος από την μεταφορική.

Αρίθμησε κάθε κούτα και κράτα τους αριθμούς σε ένα χαρτί για να μπορείς να ελέγξεις αν λείπει κάποιο κουτί αλλά και τι είχε μέσα. 

Φτιάξε μια βαλίτσα με τα είδη προσωπικής περιποίησης και ανάγκης που θα χρειαστείς την πρώτη σου μέρα στο νέο σου σπίτι όπως νερό, καφέ, πιτζάμες, πετσέτες, σεντόνια, χαρτί υγείας και κουζίνας.

Τακτοποίησε το νέο σπίτι

Σιγουρέψου πως έχεις τοποθετήσει κάθε κούτα, στο δωμάτιο που αναγράφεται πάνω της.

Ξεκίνα το «ξεπακετάρισμα» επιλέγοντας τις κούτες που περιέχουν τα βασικά απαραίτητα αντικείμενα του κάθε δωματίου και συνέχισε με τα αντικείμενα διακόσμησης, τεχνολογίας και αναψυχής.

Ταξινόμησε τα δωμάτια βάσει χρησιμότητας οπότε ξεκίνα από την κουζίνα, συνέχισε στο υπνοδωμάτιο, στο μπάνιο και άφησε το σαλόνι τελευταίο.

Ασχολήσου με ένα δωμάτιο τη φορά βάζοντας τα πράγματα στις νέες τους θέσεις, αφήνοντας στην άκρη τα πολύ δευτερεύοντα για τις επόμενες ημέρες

Οργάνωση σπιτιού μετά την μετακόμιση

Ευκαιρίες & λύσεις

για να οργανώσεις το σπίτι σου.

Ενημερώσου εδώ

Ευκαιρίες & λύσεις

για να οργανώσεις το σπίτι σου

Ενημερώσου εδώ
Θέλεις να απολαμβάνεις καλύτερες υπηρεσίες;

Επίπεδο δυσκολίας

Ό,τι θα χρειαστείς

Απαραίτητα εργαλεία

  • 1 πένσα απογύμνωσης καλωδίων
  • 1 κατσαβίδι ηλεκτρολόγου
  • 1 σύστημα εκκένωσης
  • 1 μέτρο
  • 1 μολύβι
  • 1 νήμα στάθμης
  • σφιγκτήρες
  • σφήνες
  • 1 σφυρί
  • 1 ηλεκτρονικός θερμοσίφωνας

Απαραίτητα υλικά

  • 1 καγκελόπορτα
  • πάνω και κάτω συνδετικούς πείρους περιστροφής
  • 1 στοπ πόρτας

Βήμα - Βήμα

  • Η προετοιμασία
  • Τα σημεία σταθεροποίησης
  • Σταθεροποίηση της αυλόπορτας

Συμβουλές

Έκταση

Ανάλογα με την έκταση του χώρου σας θα χρειαστείτε διαφορετικό τύπο χλοοκοπτικού μηχανήματος:

Μικρές εκτάσεις (<300μ²)

Μεσαίες εκτάσεις (300 - 800μ²) προτείνονται βενζινοκίνητες χλοοκοπτικές μηχανές

Μεγάλες εκτάσεις (>800μ²) προτείνονται τρακτέρ

Κλίση / μορφολογία εδάφους

Για επιφάνειες με μεγάλες κλίσεις (>15%) και ανώμαλο έδαφος προτείνεται η χρήση χλοοκοπτικής με αυτοκίνηση

top