Αποπνέει αίγλη σε κάθε δωμάτιο, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια. Αναδεικνύει όχι μόνο το σαλόνι σου, αλλά αποτελεί και δημοφιλή τρόπο θέρμανσης. Καθημερινά, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όλο και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν να το ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους.

Εξαιτίας της αυξημένης τιμής του πετρελαίου, αρκετές πολυκατοικίες τα τελευταία χρόνια έχουν παύσει να θέτουν σε λειτουργία τα συστήματα καλοριφέρ. Οι ένοικοι, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα υψηλά έξοδα θέρμανσης. Αυτό οδηγεί αρκετούς στην εξερεύνηση εναλλακτικών λύσεων για τη θέρμανση, όπως, για παράδειγμα, τα ενεργειακά τζάκια.

Ενεργειακό τζάκι: Μια επιλογή πιο οικονομική, περιβαλλοντική και αποδοτική

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μια εναλλακτική επιλογή, η οποία δεν θα είναι μόνο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά θα εξοικονομεί χρήματα. Τα ενεργειακά τζάκια αναδεικνύονται ως μία από τις πιο αποδοτικές και οικονομικές επιλογές θέρμανσης, καθώς μπορούν να θερμαίνουν αποτελεσματικά μεγάλους χώρους με χαμηλό κόστος λειτουργίας. Επιπλέον, είναι αισθητικά εντυπωσιακά, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας και χαλάρωσης, παρόμοια με αυτή που προσφέρουν τα παραδοσιακά τζάκια.

Η διαδικασία μετατροπής ενός συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό γίνεται με την εγκατάσταση ενός προσαρμοσμένου πυρσού εσωτερικά στο υπάρχον τζάκι. Ο πυρσός αυτός πρέπει να επιλεγεί σύμφωνα με τις διαστάσεις της παλιάς εστίας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και οικονομικές επιλογές που μπορείτε να βρείτε στον ενημερωμένο οδηγό θέρμανσης

Ωστόσο, λόγω των τυποποιημένων διαστάσεων των πυρσών στην αγορά, μπορεί να απαιτηθούν επιπλέον εργασίες προσαρμογής ώστε να ταιριάζει απόλυτα στον δικό σου χώρο. Γι' αυτό, πριν αγοράσεις, είναι σημαντικό να συμβουλευτείς το εξειδικευμένο προσωπικό των καταστημάτων μας, που θα σε καθοδηγήσει και θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές για να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Τέλος, η διαδικασία περιλαμβάνει τη σύνδεση του τζακιού με τον καπνοδόχο και τη μόνωση των τοίχων για να αποφευχθούν σημαντικές απώλειες θερμότητας. Πάντως, λόγω των τυποποιημένων διαστάσεων της αγοράς, μπορεί να απαιτηθούν επιπλέον εργασίες προσαρμογής. 

Το κλειδί για να θερμάνετε αποτελεσματικά ολόκληρο το σπίτι

Τα τζάκια κατασκευασμένα από μαντέμι διαθέτουν υψηλή απόδοση, προηγμένη τεχνολογία και μακρά διάρκεια ζωής. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση όλου του σπιτιού, αφού μπορεί να διανέμεται ο ζεστός αέρας που παράγουν σε κάθε δωμάτιο μέσω ενός συστήματος αεραγωγών, δηλαδή μέσω της κεντρικής θέρμανσης. Τα ενεργειακά τζάκια συνδέονται στον υπάρχοντα αγωγό θέρμανσης και παρέχουν αποτελεσματική θέρμανση σε όλο το σπίτι.

Αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τη θέρμανση, καθώς είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, εύκολα στη χρήση και ασφαλή. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τζάκια, τα ενεργειακά επιτρέπουν τη χρήση τους ακόμα και όταν είστε εκτός του σπιτιού, χωρίς ανησυχίες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Επιπλέον, βοηθούν στη μείωση του κόστους και είναι περιβαλλοντικά φιλικά. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούν λιγότερη ξυλεία και έχουν χαμηλές εκπομπές αερίων, με συνέπεια να συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που επηρεάζει την υγεία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση των ενεργειακών τζακιών και άλλες επιλογές θέρμανσης που θα σου επιτρέψουν να ζεστάνεις κάθε δωμάτιο εύκολα και γρήγορα, δες τον οδηγό θέρμανσης!

top