Αθήνα 16/07/2018

H εταιρεία LEROY MERLIN έγινε στόχος καταδρομικής επίθεσης την Κυριακή το πρωί από την Ομάδα «Ρουβίκωνας». Πρώτα απ’ όλα δηλώνουμε ανακούφιση που η απροειδοποίητη και αδικαιολόγητα βίαιη επίθεση δεν είχε θύματα ανάμεσα στο προσωπικό ασφάλειας που εργαζόταν εκείνη την ώρα και έτσι οι συνέπειες περιορίστηκαν σε σοβαρότατες υλικές ζημίες.

Σχετικά με την αιτιολογία της επίθεσης, η εταιρεία μας δηλώνει τα εξής:

Η LEROY MERLIN λειτουργεί πάντοτε σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της χώρας και τις ηθικές αρχές που τη δεσμεύουν, κάτι που ακολούθησε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους καταδρομείς ως δικαιολογία για την επικίνδυνη πράξη είναι ανακριβή, καθώς η λύση της συνεργασίας δεν έγινε τη στιγμή της ενημέρωσης της εταιρίας  για την ασθένεια της εργαζόμενης, ενώ σε καμμιά περίπτωση η λύση της συνεργασίας δεν είχε ως αιτία την ασθένεια, ούτε συνδέεται με αυτήν.  Η εταιρία δεν έχει τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσει περισσότερα στοιχεία καθώς αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Η εταιρεία μας παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους εργαζόμενους και διαβεβαιώνει ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε με βάση τις ηθικές αρχές και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Οι ζημίες αποκαταστάθηκαν ταχύτατα χάρη στη συνδρομή και στη συμπαράσταση των εργαζομένων και η εταιρεία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Η LEROY MERLIN στα 13 χρόνια της παρουσίας της στην Ελλάδα επενδύει διαρκώς με τρόπο που ενισχύει την απασχόληση, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε το 6ο της κατάστημα με 125 θέσεις εργασίας φθάνοντας πλέον τους 1100 εργαζόμενους. Η εταιρεία μας θα τιμήσει την αυξανόμενη προτίμηση του καταναλωτικού κοινού προς τις υπηρεσίες της και θα συνεχίσει να διευρύνει τη δραστηριότητά της.

Athens 07/16/2018

LEROY MERLIN was the target of a cruel attack on Sunday morning by the Rouvikonas Organization.

First of all, the Company expresses its relief that this unexpected and unjustifiably violent assault did not result in any injuries amongst the security staff that was working at the time, and therefore the consequences were limited to very serious material damage.

Regarding the reasons for the attack, the company states the following:

LEROY MERLIN always operates in accordance to the country's legal framework and the strict moral values of the Company, both of which have been followed in this case.

The data used as an excuse by the vandals for this dangerous act are inaccurate since the end of the cooperation did not take place at the same time the Company was informed about the illness of the specific employee. Therefore, the termination of cooperation was in no way associated or connected with the illness stated.

The Company is not able to disclose any more information on this case because this concerns sensitive personal data that the Company respects. The Company provides equal opportunities to all employees and reassures that in this case the Company acted in strict accordance to the ethical principles and the rights of all employees.

The damages have been repaired promptly thanks to employees’ support and collaboration, so the company can continue to operate consistently.

During its 13-year presence in Greece, LEROY MERLIN is constantly investing in ways to support and develop employment in Greece, launching its 6th store last year and providing 125 new jobs, reaching the total number of employees to 1100.

The Company will continue to honor its consumers’ needs and continue to invest in expanding within Greece.