Σόμπες Pellet

Απόδοση

Ονομαστική ισχύς

Ενεργειακή κλάση

Τιμή

Τιμή

Οι σόμπες, και συγκεκριμένα οι σόμπες πέλλετ ανήκουν στα προϊόντα της θέρμανσης που θα σε ζεστάνουν με απόδοση και οικονομία! Στη LEROY MERLIN έχουμε εξασφαλίσει για όλους τους πελάτες μας μια μεγάλη γκάμα από πρακτικές σόμπες πέλλετ για να μπορέσουν να επιλέξουν την καλύτερη σόμπα ανάλογα με τις ανάγκες τους. 


Γιατί να προτιμήσεις μία σόμπα πέλλετ

Η δημοτικότητα των σομπών πέλλετ βλέπουμε ότι ανεβαίνει χρόνο με το χρόνο, κάτι που είναι απόλυτα λογικό! Η χρήση μιας σόμπας πέλλετ για να τη θέρμανση του σπιτιού σου είναι μια λύση που φέρει σημαντικά  πλεονεκτήματα.

Το βασικότερο θετικό των σομπών αυτών είναι πως είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις σε σχέση με τα κεντρικά συστήματα θέρμανσης λόγω του ότι το καύσιμο πέλλετ είναι πλέον το πιο οικονομικό στη χρήση του. Η τιμή του πέλλετ δεν έχει τόσες αυξομειώσεις όσες των υπόλοιπων καυσίμων (πετρέλαιο/φυσικό αέριο), μιας και παρατηρούμε ότι το κόστος του κυμαίνεται σε σταθερά επίπεδα την τελευταία δεκαετία και παρά του ότι οι σόμπες πέλλετ χρησιμοποιούν το καύσιμο τους, χρησιμοποιούν και ρεύμα για να λειτουργήσουν. Με τον συνδυασμό λοιπόν του καυσιμού τους και του ρεύματος, η συνολική τους κατανάλωση μετριάζεται σε λογικά πλαίσια, γεγονός που τις καθιστά πιο οικονομικές στη χρήση τους.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι το πόσο εύκολο είναι να τις λειτουργείς. Για να ενεργοποιηθεί έχει ηλεκτρικό αναφλεκτήρα επομένως δεν χρειάζεσαι τα προσανάμματα. Οι σόμπες pellet έχουν επίσης και θερμοστάτη επομένως ανάβουν και σβήνουν αυτόματα όταν πιάσουν την επιθυμητή θερμοκρασία γεγονός που όχι μόνο σε απαλλάσσει από τη διαδικασία να τις επανεκκινείς μόνος σου, αλλά και σου προσφέρει βελτιωμένη απόδοση. Επίσης, τα πιο εξελιγμένα μοντέλα διαθέτουν επιπλέον features όπως δυνατότητα τηλεχειρισμού, χειρισμό μέσω κινητού και σύνδεση στο internet, ειδικούς προγραμματισμούς, κ.α.

Αναφέραμε πριν ότι οι σόμπες πέλλετ έχουν πολύ καλή απόδοση. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η αποδοτικότητα της μπορεί να ξεπεράσει το 90% που σημαίνει ότι μένει ένα 10% της θέρμανσης από το πέλλετ που εξαφανίζεται στην καμινάδα. Για να καταλάβουμε καλύτερα τη σύγκριση με άλλους τρόπους θέρμανσης, οι ξυλόσομπες έχουν αποδοτικότητα 40% με 50% ενώ το κλασσικό τζάκι μόλις 5% με 15%. Επομένως, μερικά ακόμη πλεονεκτήματα των σομπών pellet είναι η απόδοση του καυσίμου (πελλετ) σε σχέση με το ξύλο, η "καθαριότητα" των αποβλήτων αλλά και η αυτονομία τους.


Τι γίνεται με τη σόμπα πέλλετ χωρίς καμινάδα

Ένα άλλο πλεονέκτημα των νεότερων μοντέλων για σόμπες πέλλετ είναι ότι δεν χρειάζεται η χρήση καμινάδας. Οι καινούργιες σόμπες πέλλετ διαθέτουν έναν σωλήνα με διάμετρο έως 120 χιλιοστά ο οποίος κάνει τον εξαερισμό τους και είναι τοποθετημένος είτε καθέτως είτε οριζοντίως. Οι σόμπες πέλλετ λειτουργούν με τον αέρα του δωματίου ή με τον αέρα από τον εξωτερικό χώρο αν πρόκειται για μοντέλα με διπλό σωλήνα (για εξάτμιση και αναρρόφηση) ή εξωτερική παροχή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τοποθετήσεις τη σόμπα πέλλετ σε όποιο σημείο του σπιτιού θέλεις, αρκεί να είναι πλάτη ή πλησίον σε έναν τοίχο που περικλείει το εξωτερικό του σπιτιού και διαθέτει και πρίζα. Το καλό είναι πως λόγω της ευρίας υιοθέτησης της τεχνολογίας τους, πλέον μπορείς να αποκτήσεις σόμπα πέλλετ χωρίς καμινάδα σε πολύ καλές τιμές.


Διάλεξε σόμπα πέλλετ για 80 τμ., 60 τμ., ή και 120 τμ.! 

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις τη νέα σου σόμπα με βάση τα τετραγωνικά του χώρου που θέλεις να καλύψεις. Γι’ αυτό και οι μεγάλες σόμπες πέλλετ είναι καταλληλότερες για 80 τ.μ ή 120 τ.μ ενώ οι μικρότερες σόμπες πέλλετ μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα και σε 40 τ.μ ή στα 60 τ.μ. Όσο πιο κοντά είναι η σόμπα pellet που θα επιλέξεις με τα τετραγωνικά του σπιτιού σου τόσο πιο αποτελεσματική θέρμανση θα έχεις!


Βρες την πιο φθηνή σόμπα πέλλετ αποκλειστικά στη LEROY MERLIN!

Το να βρεις σόμπα πέλλετ έως 500 ευρώ είναι αρκετά δύσκολο εάν θέλεις να πάρεις ένα μοντέλο καλής ποιότητας. Παρόλα αυτά στη LEROY MERLIN θα βρεις σόμπες πελλετ σε τιμές και προσφορές που δεν θα μπορείς να αντισταθείς, και σίγουρα με την αγορά τους θα βγεις κερδισμένος! Εάν αναζητάς σόμπες πελλετ καλοριφέρ ή αερόθερμες, σόμπες πέλλετ χωρίς καμινάδα ή με φούρνο, σόμπες πέλλετ χωρίς ρεύμα, ακόμη και αν ψάχνεις μια πιο μικρή σόμπα πέλλετ, στη LEROY MERLIN θα βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις για να αναβαθμίσεις τη θέρμανση του σπιτιού σου και να ξενοιάσεις από το κρύο, χωρίς να έρθεις αντιμέτωπος με υψηλά κόστη! Ρώτησε τους εξειδικευμένους μας συμβούλους για τα είδη θέρμανσης και τις σόμπες και θα σε ενημερώσουν αναλυτικά για την απόδοση και την κατανάλωση της σόμπας πέλλετ που επιθυμείς να κάνεις δική σου. 

Σόμπα πέλλετ EQUATION Mannu...
Τα Ειδικά μας

Σόμπα πέλλετ EQUATION Mannu 9 kW

Σόμπα πέλλετ EQUATION Hella...
Τα Ειδικά μας

Σόμπα πέλλετ EQUATION Hella 7 kW

Σόμπα πέλλετ INVICTA...

Σόμπα πέλλετ INVICTA BASSANO 5kW μαύρη

Σόμπα πέλλετ COLORATO...

Σόμπα πέλλετ COLORATO CLWPS-11 11 kW

Σόμπα πέλλετ INVICTA NOLA...

Σόμπα πέλλετ INVICTA NOLA 10 10,9 kW

Σόμπα πέλλετ QLIMA FIORINA...

Σόμπα πέλλετ QLIMA FIORINA 74 8,24 kW

top