Οι πόρτες ασφαλείας μπορούν να εξασφαλίζουν το απαραβίαστο των κατοικιών προσφέροντας στους ενοίκους ασφάλεια και σιγουριά από πιθανούς διαρρήκτες.

Μπορούν να τοποθετηθούν σε νέες κατασκευές ή σε αντικατάσταση της υπάρχουσας εξώπορτας.

Οι τρόποι με τους οποίους τοποθετούνται οι θωρακισμένες πόρτες χωρίζονται σε δύο: Η θωρακισμένη πόρτα κολλιέται με την χρήση ηλεκτροκόλλησης σε μπετόβεργες περιμετρικά του τοίχου ή βιδώνεται με ειδικές βίδες περιμετρικά. Και οι δύο τρόποι εξασφαλίζουν ασφάλεια και αντοχή.
1) Κόλληση με χρήση ηλεκτροσυγκόλλησης σε μπετόβεργες

Τοποθετούμε τη κάσα της πόρτας από την εσωτερική πλευρά του τοίχου, ώστε το μεταλλικό περβάζι της περιμετρικά να εφάπτεται στο σοβά.
Σημειώνουμε στο πάχος του τοίχου τη θέση των οπών που πρέπει να διανοιγούν για τη στερέωση της κάσας. Στη συνέχεια ανοίγουμε οπές στον τοίχο σε κάθε κάθετη πλευρά σε 4 σημεία σε βάθος 30 εκ.περίπου. Η απόσταση των σημείων από το έδαφος κάτω και από τη γωνία της κάσας επάνω πρέπει να είναι 10εκ. περίπου. 
Ανοίγουμε αντίστοιχη οπή στον τοίχο στην οριζόντια πλευρά στο μέσο του ανοίγματος.
Καρφώνουμε μπετόβεργες στις οπές, οι οποίες προεξέχουν του τοίχου τόσο ώστε να κολληθεί η κάσα της πόρτας από την εξωτερική πλευρά της, αλλά όχι σε ολόκληρο το πλάτος της (η μπετόβεργα δεν φθάνει μέχρι την άκρη της κάσας).
Τοποθετούμε τη κάσα στο άνοιγμα του τοίχου και αλφαδιάζουμε από την πλευρά που βρίσκονται οι μεντεσέδες. Στερεώνουμε πρόχειρα τη κάσα στον τοίχο από την πλευρά των μεντεσέδων. Κρεμάμε τη πόρτα στην κάσα και ελέγχουμε τη καλή εφαρμογή και λειτουργία της.

 Συγκολλάμε τη κάσα στις μπετόβεργες από την πλευρά των μεντεσέδων αρχικά και στη συνέχεια από την πλευρά της κλειδαριάς σε όλα τα σημεία στήριξης.

 Επανελέγχουμε την εφαρμογή της πόρτας στην κάσα και τη λειτουργία της κλειδαριάς. Η πόρτα ρυθμίζεται (εφόσον χρειάζεται) για το πάνω-κάτω από μία βίδα που υπάρχει στο μεντεσέ της κάσας. Σφραγίζουμε τους αρμούς της κάσας με την τοιχοποιία περιμετρικά με αφρό πολυουρεθάνης για τη μόνωση του κουφώματος.

Τοποθετούμε τα αρμοκάλυπτρα στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά της κάσας.

Κάνουμε τις τελικές ρυθμίσεις και ρεγουλαρίσματα: -των μεντεσέδων, ώστε να αντικρίζουν τα έμβολα της κλειδαριάς στις υποδοχές -της πόρτας δεξιά- αριστερά στην κάσα (εφόσον απαιτείται) -ρεγουλάρεται η γλώσσα της κλειδαριάς για τη σωστή εφαρμογή της πόρτας.
 


2) Με βίδες (μήκους τουλάχιστον 15 εκ.) ή με βάσεις στήριξης


Σε περίπτωση τοιχοποιίας οι βίδες ή οι βάσεις στήριξης στερεώνονται στους αρμούς περιμετρικά, που αποτελούν τα ισχυρότερα σημεία στήριξης.Βιδώνουμε περιμετρικά στην κάσα της πόρτας τις βάσεις στήριξης, που εμπεριέχονται στη συσκευασία. Υπολογίζουμε ότι η απόσταση των στηρίξεων από το έδαφος στα κάτω σημεία και από τη γωνία της κάσας στα επάνω σημεία πρέπει να είναι περίπου 10 εκ.

Η απόσταση των στηρίξεων δεξιά και αριστερά από τη γωνία της κάσας στην οριζόντια πλευρά πρέπει επίσης να είναι περίπου 10 εκ. 

 
Στις κάθετες πλευρές τα υπόλοιπα σημεία στήριξης επιλέγονται, ώστε η μεταξύ τους απόσταση να είναι περίπου 35 εκ.


 
Τοποθετούμε τη κάσα από την εσωτερική πλευρά του τοίχου, φροντίζοντας ώστε το μεταλλικό περβάζι της περιμετρικά να εφάπτεται στο σοβά.  

Αλφαδιάζουμε τη κάσα μέσα στο άνοιγμα του τοίχου από την πλευρά που βρίσκονται οι μεντεσέδες. Ανοίγουμε οπές στην τοιχοποιία στις θέσεις των βάσεων στήριξης. Στερεώνουμε τη κάσα στον τοίχο από την πλευρά των μεντεσέδων. Κρεμάμε τη πόρτα στην κάσα και ελέγχουμε τη καλή εφαρμογή και λειτουργία της.

Βιδώνουμε τη κάσα από την πλευρά των μεντεσέδων αρχικά και στη συνέχεια από την πλευρά της κλειδαριάς σε όλα τα σημεία στήριξης. Επανελέγχουμε την εφαρμογή της πόρτας στην κάσα και τη λειτουργία της κλειδαριάς.

Η πόρτα ρυθμίζεται (εφόσον χρειάζεται) για το πάνω-κάτω από μία βίδα που υπάρχει στο μεντεσέ της κάσας.

Σφραγίζουμε τους αρμούς της κάσας με την τοιχοποιία περιμετρικά με αφρό πολυουρεθάνης για τη μόνωση του κουφώματος.

Τοποθετούμε τα αρμοκάλυπτρα στην εσωτερική και εξωτερική πλευρά της κάσας. Κάνουμε τις τελικές ρυθμίσεις- ρεγουλαρίσματα: -των μεντεσέδων, ώστε να αντικρίζουν τα έμβολα της κλειδαριάς στις υποδοχές -της πόρτας δεξιά- αριστερά στην κάσα (εφόσον απαιτείται) -ρεγουλάρεται η γλώσσα της κλειδαριάς για τη σωστή εφαρμογή της πόρτας.
top