Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας αποτελούν αποτελεσματική λύση για ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους. 

Εξασφαλίζουν τον φυσικό αερισμό των εσωτερικών χώρων και προσφέρουν ασφάλεια στους ενοίκους όταν βρίσκονται μέσα στην κατοικία τους, αλλά και κατά την απουσία τους. 

Είναι εύκολα στο χειρισμό και τον καθαρισμό τους. Τοποθετούνται, εξωτερικά των κουφωμάτων ή μεταξύ των υαλοστασίων και των παντζουριών. Διατίθενται σε μονόφυλλα, και σε δίφυλλα.
Αλφαδιάζουμε τη πλευρική κάσα με το πτυσσόμενο κάγκελο στην κάθετη πλευρά του ανοίγματος. Ανοίγουμε οπές στον τοίχο και βιδώνουμε τη πλευρική κάσα στα πάνω και κάτω σημεία αρχικά και σε ενδιάμεσα σημεία στη συνέχεια.Τοποθετούμε και στερεώνουμε πρόχειρα τον πάνω οδηγό του κάγκελου στην επάνω πλευρά του ανοίγματος του κουφώματος.

Τοποθετούμε την απέναντι, πλευρική κάσα.

Κεντράρουμε τον κάτω οδηγό του πτυσσόμενου κάγκελου με τη βοήθεια της πλαϊνής κάσας. Ο κάτω οδηγός είναι συνήθως σπαστός, προκειμένου να διπλώνεται στο πτυσσόμενο κάγκελο.Ελέγχουμε την ευθυγράμμιση της πλευρικής κάσας. Ανοίγονουμε οπές στον τοίχο και βιδώνουμε την πλευρική κάσα στα πάνω και κάτω σημεία αρχικά και σε ενδιάμεσα σημεία στη συνέχεια.Τοποθετούμε το καπάκι της πλευρικής κάσας και βιδώνουμε στην κάσα. Βιδώνουμε τον πάνω οδηγό.

Ελέγχουμε την εφαρμογή του πτυσσόμενου κάγκελου στην κάσα και την λειτουργία της κλειδαριάς και ρεγουλάρουμε ανάλογα.
top