Για εσένα που η αγορά μιας νέας σύνθεσης κουζίνας είναι στα άμεσα σχέδιά σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις κάποια βασικά βήματα ώστε η διαδικασία να γίνει εύκολη, απλή και πάνω από όλα να σου χαρίσει το ιδανικό αποτέλεσμα!

Βήμα 1ο

Πάρε μέτρα σε όλες τις διαστάσεις του δωματίου ή του χώρου στον οποίο θα τοποθετήσεις την κουζίνα σου.
Οι διαστάσεις που χρειάζεσαι είναι το μήκος, το πλάτος αλλά και το ύψος του δωματίου.
Οι συγκεκριμένες διαστάσεις πρέπει να είναι πάντα ακριβείς και όχι κατά προσέγγιση καθώς ένας χώρος μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος από όσο νομίζεις.

Βήμα 2ο

Υπολόγισε πάντα σωστά τα παράθυρα και τις πόρτες. Αρχικά, όσον αφορά τα παράθυρα μέτρα το ύψος, το πλάτος αλλά και την απόστασή τους από το έδαφος.
Ιδιαίτερα σημαντικό για τις πόρτες και τα παράθυρα είναι να υπολογίσεις το άνοιγμά τους. Κανείς δεν επιθυμεί τα έπιπλα που χρησιμοποιεί σε λειτουργικούς χώρους του σπιτιού να εμποδίζουν το άνοιγμα του παραθύρου ή της πόρτας του.

Βήμα 3ο

Μπορεί εσύ να είσαι ακριβής και συνεπής στις μετρήσεις σου ωστόσο κάποια αντικείμενα στο χώρο της κουζίνας ίσως σου αλλάξουν τα σχέδια:

Σώματα Καλοριφέρ:
Δυστυχώς, λόγω του πλάτους τους αλλά και της γενικότερης λειτουργίας τους δεν μπορούν να καλυφθούν με έπιπλα στην πρόσοψή τους.

Πρίζες:
Είναι απόλυτα αναγκαίες για την κουζίνα σου σε σημαντικές καθημερινές λειτουργίες και δεν θα πρέπει να τις απομονώσεις.

Ύδρευση:
Συνήθως τοποθετούμε τον νεροχύτη μας στη θέση που έχουν εγκατασταθεί εξ αρχής τα υδραυλικά και η παροχή νερού.
Ωστόσο, για εσένα που θέλεις μια διαφορετική διάταξη στον πάγκο σου, έχεις την επιλογή να τα μετακινήσεις.

Σωλήνες αποχέτευσης:

Δεν μπορούν δυστυχώς να απομακρυνθούν και να απελευθερώσουν τον τοίχο σου.
Μπορείς όμως να υπολογίσεις λίγα εκατοστά κενό στο πίσω μέρος των ντουλαπιών του πάγκου ώστε να μην σου στερούν πολύτιμο χώρο και να τους καλύπτεις διακριτικά.
Σημαντικό  Οι κουζίνες DELINIA είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να τρέχουν πίσω από τα ντουλάπια και να μην πιάνουν χώρο


Χρήσιμα Tips που θα σε βοηθήσουν κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης

• Όταν πρόκειται για μια γωνιακή κουζίνα, απέφυγε να τοποθετήσεις συρτάρια, πλυντήριο πιάτων ή ηλεκτρική κουζίνα στη γωνία
  γιατί είναι πολύ πιθανό να υπάρχει δυσκολία κατά το άνοιγμά τους
• Στο τελευταίο ντουλάπι που εφάπτεται με τον τοίχο, προσπάθησε να αφήσεις ένα κενό ώστε να διευκολύνεις το άνοιγμά του.
  Η επιφάνεια του κενού μπορεί να καλυφθεί με ένα πηχάκι
• Αν τοποθετήσεις το νεροχύτη σου κάτω από παράθυρο, να είσαι προσεκτικός στις μετρήσεις σου έτσι ώστε η μπαταρία να μην εμποδίζει το παράθυρο κατά το άνοιγμά του
• Όταν ο σχηματισμός της κουζίνας σου είναι σε παράλληλη διάταξη, υπολόγισε περίπου 1,20m απόσταση μεταξύ των πάγκων για να έχεις άνεση κινήσεων μέσα στο χώρο
 
top