TOP

Οργανώνω το πακετάρισμα της μετακόμισης

Το πακετάρισμα είναι ίσως η πιο σημαντική διαδικασία κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Αν το πακετάρισμα γίνει σωστά και οργανωμένα όλη η μετακίνηση θα γίνει πιο ξεκούραστα, μεθοδευμένα και πάνω από όλα σύντομα! Προετοιμαστείτε αγοράζοντας εξ αρχής ό,τι θα σας χρειαστεί, συγκεντρώστε τα εργαλεία σας και ορίστε έναν πρόχειρο προγραμματισμό για την αρχή, την μέση και το τέλος της διαδικασίας.
Ξεκινώντας είναι βασικό να έχετε εύκαιρα τα παρακάτω:

- Κούτες
- Κολλητικές ταινίες (όπως και ταινία με ενδείξεις "εύθραυστο")
- Σήμανση (είτε με αυτοκόλλητα διαφορετικών χρωμάτων ή μαρκαδόρο)
- Stretch film
- Φιλμ με φυσαλίδες
- Αφρολέξ
- Σακούλες απορριμμάτων
- Υφάσματα ή κουβέρτες
- Συγκεντρώστε εφημερίδες 
- Χαρτόνι
- Εργαλεία όπως κοπίδι, κατσαβίδι, πένσα
- Σκάλα


Χρήσιμες συμβουλές

- Η ώρα για το πακετάρισμα θεωρείται μεταξύ άλλων μια ώρα συνειδητοποίησης για το πόσα πολλά πράγματα τελικά έχουμε. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι ανούσια ή και άχρηστα στην καθημερινότητά μας. 
Για αυτό η καλύτερη δουλειά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια καλή εκκαθάριση, ένας διαχωρισμός χρήσιμων πραγμάτων και μη.
Μην μπείτε στον κόπο να συσκευάσετε και να διαθέσετε χρόνο να πακετάρετε και να μεταφέρετε πράγματα τα οποία τελικά δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Μπορείτε πάντα να προσφέρετε ρούχα ή αντικείμενα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη οπότε αναζητήστε τον τρόπο πως και που μπορούν να αξιοποιηθούν.
- Μπείτε σε ένα ένα δωμάτιο και ορίστε σε μια λίστα τα βαριά αντικείμενα των δωματίων. Ύστερα σημειώστε τα ευαίσθητα και εύθραυστα αντικείμενα. Μια τέτοια διαδικασία θα σας διευκολύνει να κάνετε μια σωστή συνεννόηση και με την μεταφορική σας εταιρεία για να δώσετε μια σαφή εικόνα των πραγμάτων που έχετε. Είναι προτιμότερο τα ευαίσθητα αντικείμενα, όπως γυάλινα σκεύη και διακοσμητικά, πίνακες και φωτιστικά, να τα μεταφέρετε μόνοι σας με δικό σας μεταφορικό μέσο. Σίγουρα εσείς δείχνετε μια παραπάνω προσοχή για τα προσωπικά σας αντικείμενα από οποιοσδήποτε άλλο. 
- Ξεκινάμε την διαδικασία μας στερεώνοντας καλά την κάθε κούτα με ταινία στο κάτω μέρος της. Ποτέ δεν βάζουμε εξεζητημένο βάρος στην κάθε κούτα. Μπορεί η μεταφορά μιας βαριάς κούτας με λίγη βοήθεια να γίνει εφικτή, ωστόσο σε περίπτωση ανοίγματος της κούτας εκεί τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα! Προσπαθούμε, επίσης, όσο γίνεται, να μην αφήνουμε κενά μέσα στην κούτα γιατί είναι πολύ πιθανό να κινηθούν τα αντικείμενα ή και να χτυπήσουν μεταξύ τους.
- Μην αγχωθείτε από πού να ξεκινήσετε, όλα θα πάνε καλά με τη σωστή οργάνωση. Και κυρίως μην κάνετε το λάθος να μεταφέρεστε από το ένα δωμάτιο στο άλλο λόγω πίεσης ή θεωρώντας ότι έτσι θα τα προλάβετε όλα. Ένα πακετάρισμα θέλει την συνεργασία όλης της οικογένειας και να διαμοιραστούν καθήκοντα ή δωμάτια εξ ολοκλήρου. Η συμβουλή μας είναι να ξεκινήσετε από τα μικρότερα αντικείμενα ώστε να καταλήξετε στα μεγαλύτερα. Για παράδειγμα, αρχίστε να συσκευάζετε τα μικρά διακοσμητικά που μπορεί να υπάρχουν στο σαλόνι, μετά ξεκινήστε με τα γυάλινα σκεύη όπως ποτήρια και πιάτα ώστε να αδειάσουν οι μπουφέδες ή οι βιτρίνες που τυχόν έχετε για να είναι τελικά έτοιμοι για το αμπαλάζ.
- Κύριο μέλημά σας κατά το πακετάρισμα θα πρέπει να είναι και η σήμανση σε όλες τις κούτες ή σακούλες που μπορεί να ετοιμάσετε.
Η σήμανση μπορεί να φαίνεται ως μια λεπτομέρεια αλλά είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που θα βοηθήσει ιδιαίτερα στο νέο σας σπίτι και θα σας γλυτώσει πολύτιμο χρόνο.
Ο τρόπος είναι στο χέρι σας, είτε με μαρκαδόρους είτε μια ένδειξη με ένα χρώμα που θα αντιπροσωπεύει κάποιο δωμάτιο, όποιο κι αν διαλέξετε θα εκπληρώσει το στόχο του.
- Όταν έρθει η στιγμή για να μαζέψετε τα ρούχα σας, συγκεντρώστε αρχικά όλες τις διαθέσιμες βαλίτσες σας. Θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα κατά την μεταφορά και χωράνε αρκετά πράγματα. Όσον αφορά τα ρούχα σε κρεμάστρες, ο τρόπος που θα ακολουθήσετε πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένος. Αν ξεκινήσετε να βγάζετε κάθε ρούχο από την κρεμάστρα του, να το τοποθετείτε στη βαλίτσα και τέλος να κρεμάτε ξανά το ρούχο στο νέο σπίτι θα χάσετε πάρα πολύ χρόνο. Ενώστε με ένα λάστιχο όλες τις άκρες από τις κρεμάστρες και τυλίξτε τα ρούχα γύρω με stretch film ή με πλαστική σακούλα. Οι κρεμάστρες θα είναι έτοιμες να τις τοποθετήσετε στην ντουλάπα σας και τα ρούχα σας καθαρά και ατσαλάκωτα!
Τέλος, μην πακετάρετε ό,τι βρεθεί πρώτο μπροστά σας. Αν έχετε ξεκινήσει να μαζεύετε τα πράγματά σας αρκετά νωρίς σε σχέση με την ημέρα της μετακόμισής σας, συσκευάστε τα πράγματα ή τα ρούχα που χρησιμοποιείτε λιγότερο. Αλλιώς θα καταλήξετε να ψάχνετε καθημερινά τα σκεύη στην κουζίνα, μια πετσέτα ή κάποιο σεντόνι και τα ρούχα για την δουλειά σας. Σίγουρα κάποια στιγμή η ιδέα της μετακόμισης θα σας γίνει εφιάλτης!