Βρίσκεσαι σε διαδικασία μετακόμισης είτε ως φοιτητής είτε ως νιόπαντρο ζευγάρι? Μπορεί οι λόγοι της μετακόμισης να είναι διαφορετικοί, οι ανησυχίες όμως για το κόστος και την σωστή διαχείριση της μετακόμισης παραμένουν οι ίδιες. 

Είναι πολλοί οι παράγοντες που μπορούν να διαμορφώσουν το κόστος μιας μετακόμισης. Το σημαντικότερο είναι να βρεις την πιο συμφέρουσα προσφορά σε σχέση ποιότητας και τιμής. Άλλωστε, μην ξεχνάς ότι πολλές φορές μια οικονομική προσφορά μετακόμισης μπορεί να σου στοιχίσει περισσότερο σε περίπτωση που προκληθούν ζημιές στα αντικείμενά σου.


Παρακάτω θα βρεις τους πιο σταθερούς παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος μια μετακόμισης έτσι ώστε να είσαι ενήμερος στο τι να περιμένεις προτού ξεκινήσεις μια μεταφορά ή μετακόμιση.

⇒ Μέγεθος σπιτιού σε τετραγωνικά

  • ⇒ Αριθμός αντικειμένων για μεταφορά
  • ⇒ Το απαιτούμενο πλήθος προσωπικού
  • ⇒ Τα υλικά που θα χρειαστούν
  • ⇒ Η απόσταση των σημείων μεταφοράς
  • ⇒ Ανάγκη για ανυψωτικό μηχάνημα
  • ⇒ Ειδικές περιπτώσεις μεταφορών


Μέγεθος σπιτιού σε τετραγωνικά
Ενημερώνοντας την εταιρεία πόσα τετραγωνικά μέτρα είναι το σπίτι σου, την βοηθάς να κατανοήσει τι όγκο περίπου αντικειμένων θα χρειαστεί να μεταφέρει κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Για παράδειγμα, διαφορετικό όγκο αντικειμένων μπορεί να περιέχει ένα δυάρι, τριάρι ή τεσσάρι σπίτι.

Αριθμός αντικειμένων για μεταφορά
Ο αριθμός των αντικειμένων που πρέπει να μεταφερθούν από τον ένα χώρο στον άλλο καθορίζει το κόστος μιας μετακόμισης τόσο λόγω της προσπάθειας που απαιτείται για να μεταφερθούν, όσο και λόγω του χώρου που θα καταλάβουν στο φορτηγό.

Το απαιτούμενο πλήθος προσωπικού
Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας για την διαμόρφωση του κόστους μιας μετακόμισης είναι το πόσα εργατικά χέρια θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Η τιμή θα κυμανθεί αναλόγως με τις εργασίες που θα κάνει το προσωπικό, το χρόνο που θα απασχοληθεί και φυσικά τον αριθμό των εργατών που θα αποτελεί το συνεργείο.

Τα υλικά που θα χρειαστούν
Σε μια μετακόμιση και μεταφορά όταν γίνεται αναφορά σε υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως πρόκειται για υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στη συσκευασία των αντικειμένων σας προς μετακόμιση (χαρτοκιβώτια, χαρτί περιτυλίγματος, αυτοκόλλητες ταινίες, ρολό φυσαλίδας κλπ.) Τα παραπάνω υλικά μπορείς να τα βρεις στα καταστήματα Leroy Merlin στις καλύτερες τιμές.

Η απόσταση των σημείων μεταφοράς
Το κόστος μιας μετακόμισης επηρεάζεται από την χιλιομετρική απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στους δύο χώρους όπου πραγματοποιείται η μεταφορά. Όταν είναι μικρή η απόσταση τα μεταφορικά έξοδα είναι λιγότερα ενώ σε μεγάλες αποστάσεις υπάρχει έξτρα οικονομική επιβάρυνση λόγω των χιλιομέτρων. Μια μεταφορική εταιρεία μπορεί να σου μειώσει το κόστος σε μεγάλες αποστάσεις σε περίπτωση που συμφωνήσετε να συνδυαστούν στην ίδια διαδρομή 2-3 μετακομίσεις. Με αυτό τον τρόπο και εσύ εξοικονομείς χρήματα και η εταιρεία εξοικονομεί κόστος και χρόνο.

Ανάγκη για ανυψωτικό μηχάνημα

Η ανάγκη για την χρήση ανυψωτικού στην μετακόμισή σου μπορεί να επηρεάσει το συνολικό της κόστος.  Βέβαια είναι μια επικερδής απόφαση αφού το ανυψωτικό διαφυλάσσει πως τα αντικείμενά σου δεν θα υποστούν ζημιές κατά τη μεταφορά και μειώνει δραματικά το συνολικό χρόνο μετακόμισης.

Ειδικές περιπτώσεις μεταφορών
Όταν μέσα στα αντικείμενα που χρειάζεται να μεταφερθούν έχεις και αντικείμενα αξίας όπως πιάνο, έργα τέχνης, αντίκες το κόστος διαφοροποιείται καθώς απαιτούν ειδική μεταχείριση κάνοντας αυτόματα πιο δύσκολη την μεταφορά τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα είναι να είσαι απόλυτα βέβαιος ότι η μεταφορική εταιρεία στην οποία απευθύνεσαι διαθέτει εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό και θα φροντίσει τα αντικείμενά σου όπως τους αξίζει.


Έχοντας πάρει μια πρώτη γεύση για το πως μπορείς να οργανώσεις καλύτερα την μετακόμισή σου ώστε να αποφύγεις περιττά έξοδα και κόπο τώρα είσαι έτοιμος να επιλέξεις την καλύτερη μεταφορική εταιρεία και να ολοκληρώσεις τη μετακόμιση σου με ασφάλεια.
Η Leroy Merlin είναι εδώ για να σε βοηθήσει και να σου προσφέρει γνώσεις και υλικά για την πιο εύκολη μετακόμιση!
top