Το πακετάρισμα είναι ίσως η πιο σημαντική διαδικασία κατά τη διάρκεια μιας μετακόμισης. Αν το πακετάρισμα γίνει σωστά και οργανωμένα όλη η μετακίνηση θα γίνει πιο ξεκούραστα, μεθοδευμένα και πάνω από όλα σύντομα!
Προετοιμάσου αγοράζοντας εξ αρχής ό,τι θα σου χρειαστεί, συγκέντρωσε τα εργαλεία σου και όρισε έναν πρόχειρο προγραμματισμό για την αρχή, την μέση και το τέλος της διαδικασίας.


Προετοιμασία Μετακόμισης:

Προμηθεύσου με τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας για μετακόμιση:

Κούτες

Κολλητικές ταινίες

Tαινία με ένδειξη "εύθραυστόν"

Σήμανση με μαρκαδόρο

Ρολό φυσαλίδας

Σακούλες απορριμμάτων

Χαρτί περιτυλίγματος

Κοπίδι

Κατσαβίδι

Πένσα

Ψαλίδι

Σκάλα

Καρότσι μεταφοράς


Πακετάρισμα Μετακόμισης:


Ξεκίνα να πακετάρεις 1 μήνα πριν την μετακόμιση.

Άρχισε από δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς καθημερινά (αποθήκη) και ρούχα που δεν χρησιμοποιείς (χειμερινά αν μετακομίζεις καλοκαίρι).

Κατανάλωσε μέχρι την μέρα της μετακόμισης όσα δεν μεταφέρονται, όπως τρόφιμα που υπάρχουν στο ψυγείο ή προϊόντα του μπάνιου που τελειώνουν.

Διαχώρισε τα χρήσιμα από τα άχρηστα πράγματα και αποφάσισε τι θα πάρεις μαζί σου και τι θα μείνει πίσω.

Τύλιξε τα έπιπλά σου πρώτα με φυσαλίδα και μετά εφάρμοσε την κολλητική ταινία καθώς αν μπει απευθείας πάνω στην επιφάνεια των επίπλων μπορεί να τα φθείρει.

Βγάλε φωτογραφία τα συνδεδεμένα καλώδια στις ηλεκτρονικές συσκευές πριν τα αποσυνδέσεις.

Με αυτό τον τρόπο σε περίπτωση που ξεχάσεις πως συνδέονται η φωτογραφία θα στο υπενθυμίσει.

Στερέωσε κάθε κούτα με ταινία στο κάτω μέρος και πακετάρισε ό,τι υπάρχει μέσα σε ντουλάπες και συρτάρια,

ώστε όταν αδειάσουν, να ξεχωρίσεις τι επιπλέον έχει μείνει για πακετάρισμα.

Άρχισε να πακετάρεις πρώτα τα μικρότερα αντικείμενα όπως διακοσμητικά και γυάλινα είδη όπως ποτήρια, πιάτα και κατέληξε στα μεγαλύτερα.

Χρησιμοποίησε περισσότερη φυσαλίδα και ταινία στο πακετάρισμα εύθραυστων αντικειμένων δημιουργώντας επιπλέον προστασία

και αποφεύγοντας πιθανές καταστροφές κατά την μεταφορά.

Προσπάθησε να μην αφήνεις κενά μέσα στην κούτα γιατί είναι πιθανό να μετακινηθούν τα αντικείμενα κατά την μεταφορά και να χτυπήσουν μεταξύ τους.

Γέμισε τα κενά με λίγο ρολό φυσαλίδας ώστε να αποφευχθεί τέτοιου είδους φθορά.

Τοποθέτησε τα μεγαλύτερα και βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος των κουτιών και υπολόγισε το συνολικό τους βάρος να είναι τόσο ώστε να μεταφέρονται εύκολα.

Σε περίπτωση που ξεπεράσεις το παραπάνω βάρος καλό θα ήταν τις συγκεκριμένες μεταφορές να τις πραγματοποιήσεις με ένα καρότσι.

Σημείωσε με μαρκαδόρο σε ποιο δωμάτιο πάει κάθε κούτα και τι περιέχει έτσι ώστε να γλυτώσεις πολύτιμο χρόνο και ενέργεια στο ξεπακετάρισμα.

Κόλλησε πάνω στην κούτα ταινία με ένδειξη «εύθραυστο» στα υγρά και τα γυάλινα αντικείμενα έτσι ώστε να δοθεί η ανάλογη προσοχή.

Πρόσεξε σε ποια πλευρά θα κολλήσεις τον πάτο της κούτας.

Να θυμάσαι ότι τα βελάκια που είναι τυπωμένα πάνω της πρέπει να δείχνουν προς τα πάνω αποτρέποντας κάποιο κατά λάθος αναποδογύρισμα κατά την μεταφορά τους.

Βάλε αριθμούς με τον μαρκαδόρο πάνω σε κάθε κούτα και κράτα τους αριθμούς σε ένα χαρτί για να μπορείς πιο εύκολα να ελέγξεις αν λείπει κάποιο κουτί και τι είχε μέσα.

Φτιάξε μια βαλίτσα με είδη προσωπικής περιποίησης και ανάγκης που θα χρειαστείς την πρώτη μέρα στο νεό σου σπίτι όπως πιτζάμες, πετσέτες,

σεντόνια, χαρτί υγείας και κουζίνας.


Τακτοποίηση στο νέο σπίτι:

Σιγουρέψου πως η κάθε κούτα έχει τοποθετηθεί στο δωμάτιο που γράφει πάνω.

Άρχισε το "ξεπακετάρισμα" από κούτες που περιέχουν τα πιο χρήσιμα αντικείμενα του κάθε δωματίου και στη συνέχεια άδειασε

τις κούτες που περιέχουν αντικείμενα διακόσμησης.

Ασχολήσου με ένα δωμάτιο την φορά τοποθετώντας τα πράγματα στις νέες τους θέσεις.

Καλό είναι να ταξινομήσεις τα δωμάτια βάσει χρησιμότητας οπότε ξεκίνα από την κουζίνα, συνέχισε στο υπνοδωμάτιο, στο μπάνιο και άφησε για το τέλος το σαλόνι.

top