Η επιλογή του σωστού ηλεκτρικού εργαλείου είναι πολλές φορές μία πρόκληση, και αυτό γιατί οι κατασκευαστές  παρέχουν μία μεγάλη ποικιλία  ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων στα προϊόντα τους, όπως υψηλές ενδείξεις ταχύτητας και ροπής, νέες δυνατότητες και πλεονεκτήματα, νέες μπαταρίες, που κάνουν δύσκολη την επιλογή του καταλληλου εργαλείου με βάση τις ανάγκες σου.

Πως όμως μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα ηλεκτρικό εργαλείo;

Δες κάποια tips με βάση την χρήση που θέλεις να κάνεις.

      


  • Για τις μικρές εργασίες επισκευής δε χρειάζεται να προμηθευτείς μια μεγάλη παλέτα εργαλείων. Κάνε την αρχή με ένα  κρουστικό δράπανο που θα σε βοηθήσει στις diy κατασκευές σου.

Ένα κρουστικό δράπανο τρυπά σε ξύλο και μέταλλο. Με ενεργοποιημένο τον κρουστικό μηχανισμό τρυπά επίσης και  δομικά υλικά τοίχου.  Σου προτείνουμε να επιλέξεις  ένα δράπανο με δύο ταχύτητες.
Η πρώτη ταχύτητα προσφέρει αρκετή δύναμη για τα χοντρά τρυπάνια και για το βίδωμα μεγάλων βιδών ενώ  η δεύτερη ταχύτητα χρησιμεύει για το τρύπημα με τρυπάνια μικρότερης διαμέτρου.

  • Για να τρυπήσεις τσιμεντένιους τοίχους χρησιμοποίηση  ένα μικρό περιστροφικό πιστολέτο.  Προσέξε κατά την αγορά του  να διαθέτει  αναστολή περιστροφής, για να μπορείς να εκτελείς και  εργασίες καλεμίσματος.


  • Για το γρήγορο βίδωμα και να ξεβίδωμα των βιδών ενδείκνυται η αγορά ενός κατσαβιδιού μπαταρίας. Θα σε βοηθήσουν να συναρμολογήσες με ευκολία έπιπλα και συσκευές.


  • Για εργασίες προιονίσματος  στο σπίτι  το κατάλληλο εργαλείο είναι η σέγα. Με αυτό το εργαλείο μπορείς να πριονίσεις ξύλο, υλικά με βάση το ξύλο όπως μοριοσανίδες, συνθετικά υλικά και μέταλλα.

Επιπλέον, σε αντικατάσταση της πριονόλαμας μπορείς να τοποθετήσεις  μια ειδική λάμα και έτσι να κόψεις μαλακά υλικά, όπως υφάσματα, δέρμα και μονωτικά υλικά.
Αφού πήρες μια ιδέα ρίξε μια ματιά στα ηλεκτρικά μας εργαλεία για να επιλέξεις αυτό που θα σε βοηθήσει στις εργασίες σου!


           Δες εδώ χρήσιμα ηλεκτρικά εργαλεία.
top