Είτε πρόκειται να αλλάξεις ένα λαμπτήρα, να κρεμάσεις τις κουρτίνες ή να βάψεις τον τοίχο του παιδικού δωματίου θα χρειαστείς μια σκάλα ή ένα σκαλοκάθισμα για να φτάσεις στο ύψος που χρειάζεται.

Πως όμως θα βρεις αυτό που θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες και θα εγγυηθεί την ασφάλεια σου?

Δες μερικές συμβουλές για  να βρεις την κατάλληλη σκάλα.

Υλικό

Ποιο είναι το κατάλληλο υλικό?

Μεταλλικές σκάλες
Οι περισσότερες σκάλες είναι φτιαγμένες από μέταλλο, αλουμίνιο ή χάλυβα που καθιστούν την σκάλα ελαφριά στην μετακίνηση και ταυτόχρονα στιβαρή. Eίναι λοιπόν κατάλληλες για πολλές και διαφορετικές εργασίες, για εσωτερική ή και εξωτερική χρήση.

Ξύλινες σκάλες
Το ξύλο επίσης παραμένει ένα δημοφιλές υλικό, ιδίως για τον διακοσμητικό του χαρακτήρα. Πέρα από την χρηστικότητα που προσφέρουν οι ξύλινες σκάλες, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις διακοσμητικά για να κρεμάσεις γλαστράκια στο μπαλκόνι ή την βεράντα σου.

Πλαστικά σκαλοκαθίσματα και σκάλες
Οι πλαστικές σκάλες και σκαλοκαθίσματα συνιστώνται ιδιαίτερα για ηλεκτρικές εργασίες αφού λειτουργούν μονωτικά.


Χρήση

Ποια χρήση θέλεις να κάνεις

Ανάλογα με τις ανάγκες σου δηλαδή αν οι εργασίες αφορούν εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο μπορείς να διαλέξεις αντίστοιχα την σκάλα που είναι κατάλληλη γι’ αυτό.

Δες εδώ σκάλες και σκαλοκαθίσματα για εσωτερική χρήση

Δες εδώ σκάλες για εξωτερική χρήση
Θυμήσου ότι είναι καλύτερο να μην επιλέξεις γαλβανιζέ σκάλα αν έχεις σκοπό να την αποθηκεύσεις σε εξωτερικό χώρο καθώς υπάρχει πιθανότητα να σκουριάσει πιο γρήγορα.


Μπορείς  να συμβουλευτείς το παρακάτω σχήμα για να δεις το ύψος που μπορείς να φτάσεις με την σκάλα που θα επιλέξεις.
  
top