Ένα από τα βασικά δωμάτια ενός σπιτιού είναι η κουζίνα. Η επιλογή των φωτιστικών για τον συγκεκριμένο χώρο, αποτελεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα τόσο για την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών σας, όσο και για τη δημιουργία  ενός ωραίου και φωτεινού χώρου.

Μια μεγάλη ποικιλία από κρεμαστά φωτιστικά, σποτ και πλαφονιέρες, θα σας βοηθήσει μέσα από τη σωστή επιλογή τους σε συνδυασμό με το κατάλληλο σημείο τοποθέτησης μέσα στο χώρο, να αποκτήσετε ένα ισορροπημένο επίπεδο φωτισμού που δε θα κουράζει το μάτι ενώ θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα κεντρικό σημείο φωτισμού, κυρίως πάνω από το τραπέζι επιλέγοντας κρεμαστά φωτιστικά ή σποτ. Για να αποφύγετε το πολύ έντονο και ενοχλητικό φως σας προτείνουμε να αφήσετε απόσταση περίπου 55-60cm ανάμεσα στο φωτιστικό και στο τραπέζι.

Φωτίστε, επίσης, τα ντουλάπια σας και τις βιτρίνες σας με τη χρήση σποτ με καλώδιο αναδεικνύοντας έτσι την πρόσοψη των επίπλων σας. Παράλληλα, δώστε φως και στις βιτρίνες των επίπλων σας με τη χρήση εστιασμένου φωτισμού δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο των ντουλαπιών και δημιουργώντας ατμόσφαιρα αλλά και ζεστασιά στο χώρο.

Άλλη μια προτεινόμενη λύση-ιδέα, είναι ο φωτισμός του πάγκου εργασίας. Τοποθετείστε φωτιστικά προφίλ, σποτ αλογόνου ή λάμπες φθορίου στην κάτω πλευρά των ντουλαπιών σας επιτυγχάνοντας έτσι έναν ομοιογενή φωτισμό που δεν αλλοιώνει το χρώμα των τροφίμων. 
top