Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ανάγκη για μια δροσερή και άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι γίνεται επιτακτική. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να εγκαταστήσεις κλιματιστικό τοίχου ή αν χρειάζεσαι μια πιο ευέλικτη λύση, τα φορητά κλιματιστικά αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή.

Σε αυτό το άρθρο θα βρεις χρήσιμες ιδέες και συμβουλές για την επιλογή του ιδανικού φορητού κλιματιστικού για το σπίτι σου, με τη βοήθεια της LEROY MERLIN.

Καθορισμός της ανάγκης

Το πρώτο βήμα στην επιλογή του ιδανικού φορητού κλιματιστικού είναι να κατανοήσεις τις ανάγκες σου. Αναρωτήσου τα εξής:

01. Πόσα τετραγωνικά μέτρα χρειάζεται να καλύψεις;
02. Ποιοι είναι οι κύριοι χώροι που θέλεις να δροσίζεις;
03. Ποια είναι η διάρκεια χρήσης που προβλέπεις (π.χ., για μερικούς μήνες ή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους);

Απαντώντας σε αυτά τα ερωτήματα, θα μπορέσεις να επιλέξεις ένα κλιματιστικό που να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες σου σε ισχύ και απόδοση. Στη LEROY MERLIN, θα βρεις πλήθος επιλογών σε φορητά κλιματιστικά για κάθε ανάγκη και προϋπολογισμό.

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις, δες επίσης: Air Cooler & Ανεμιστήρες Οροφής.

Έλεγχος ενεργειακής απόδοσης

Η ενεργειακή απόδοση είναι ένας κρίσιμος παράγοντας κατά την επιλογή ενός φορητού κλιματιστικού. Ένα ενεργειακά αποδοτικό κλιματιστικό όχι μόνο μειώνει το κόστος λειτουργίας, αλλά είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον. Εδώ είναι μερικά σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβεις υπόψη:

01. Ενεργειακή Κλάση: Οι ενεργειακές κλάσεις κυμαίνονται από Α+++ (πιο αποδοτικά) έως D (λιγότερο αποδοτικά). Αναζήτησε κλιματιστικά με ενεργειακή κλάση Α+ και άνω για βέλτιστη απόδοση και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.
02. BTU (British Thermal Units): Η μέτρηση BTU καθορίζει την ψυκτική ικανότητα του κλιματιστικού. Για μικρούς χώρους (π.χ. 15-20 τ.μ.), ένα κλιματιστικό με 7.000-9.000 BTU είναι επαρκές. Για μεγαλύτερους χώρους, μπορεί να χρειαστείς μοντέλα με 12.000 BTU και άνω. Υπολόγισε προσεκτικά τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που θέλεις να δροσίζεις και επέλεξε αναλόγως.
03. Ετήσιο Κόστος Χρήσης: Υπολόγισε το ετήσιο κόστος χρήσης του κλιματιστικού λαμβάνοντας υπόψη τη μέση κατανάλωση ρεύματος και τον αριθμό των ωρών χρήσης. Πολλές συσκευές διαθέτουν πληροφορίες για το εκτιμώμενο κόστος λειτουργίας ανά έτος, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Η LEROY MERLIN διαθέτει μια μεγάλη γκάμα από φορητά κλιματιστικά με υψηλές ενεργειακές αποδόσεις, τα οποία μπορείς να συγκρίνεις και να επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα.

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις, δες επίσης: Κλιματιστικά & Αξεσουάρ Κλιματιστικών.

Λειτουργίες και επιλογές

Τα σύγχρονα φορητά κλιματιστικά προσφέρουν πληθώρα λειτουργιών που αυξάνουν την άνεση και την ευκολία χρήσης. Ορισμένες από τις λειτουργίες που αξίζει να αναζητήσεις περιλαμβάνουν:

01. Λειτουργία ύπνου: Ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία για έναν ήσυχο και άνετο ύπνο.
02. Χρονοδιακόπτης: Σου επιτρέπει να προγραμματίζεις την λειτουργία του κλιματιστικού σύμφωνα με το καθημερινό σου πρόγραμμα.
03. Αφυγραντήρας: Αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα, βελτιώνοντας την ποιότητα του.
04. Φίλτρα αέρα: Βοηθούν στη διατήρηση καθαρού αέρα στο σπίτι σου.

Στη LEROY MERLIN, μπορείς να βρεις φορητά κλιματιστικά με όλες αυτές τις λειτουργίες και να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις, δες επίσης: Καθαριστές Αέρα.

Σωστή τοποθέτηση και συντήρηση

Η σωστή τοποθέτηση και συντήρηση του φορητού κλιματιστικού είναι εξίσου σημαντική για την αποδοτική λειτουργία του. Ορισμένες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν περιλαμβάνουν:

01. Επιλογή κατάλληλης θέσης: Τοποθέτησε το κλιματιστικό κοντά σε παράθυρο για την εύκολη εξαγωγή του ζεστού αέρα, αλλά μακριά από άμεσο ηλιακό φως για να βελτιώσεις την απόδοση.
02. Καθαρισμός φίλτρων: Βεβαιώσου ότι καθαρίζεις τα φίλτρα τακτικά για να διατηρείς τη ροή του αέρα και την ποιότητα της ψύξης.
03. Σωστός αερισμός: Φρόντισε να υπάρχει καλός αερισμός γύρω από τη μονάδα για να μην υπερθερμαίνεται και να λειτουργεί αποδοτικά.
04. Τακτικός έλεγχος: Κάνε τακτικούς ελέγχους και συντήρηση για να εξασφαλίσεις ότι όλα τα μέρη του κλιματιστικού λειτουργούν σωστά.

Στη LEROY MERLIN, μπορείς να βρεις όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα και προϊόντα για τη σωστή συντήρηση και λειτουργία του φορητού κλιματιστικού σου.

Για περισσότερες ιδέες και προτάσεις, δες επίσης: Ανεμιστήρες Δαπέδου & Ανεμιστήρες Επιτραπέζιοι.

Επισκέψου ένα κατάστημα LEROY MERLIN για να βρεις το κατάλληλο κλιματιστικό που θα σου προσφέρει δροσιά και άνεση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

top