Εξοικονομήστε χρήματα, ενέργεια και χώρο αναζωογονώντας φυσικά τον εισπνεόμενο αέρα  του χώρου σας με ανεμιστήρες οροφής. Η ιδιαίτερη κατασκευή των ανεμιστήρων οροφής, επιτρέπει την ανάμειξη των χαμηλών δροσερών ρευμάτων με τα υψηλά θερμά διοχετεύοντας ομοιόμορφα ένα δροσερό ρεύμα αέρα. Παράλληλα, προσφέρουν μια σειρά από πολλαπλά πλεονεκτήματα καθώς εν αντιθέσει με  τους επιτραπέζιους ανεμιστήρες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως φωτιστικά.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα περιστροφής των ελίκων εκπέμποντας έτσι ανάλογα με τις απαιτήσεις της εποχής κρύο ή ζεστό αέρα.

Φωτισμός

Ανάλογα με το ποιο μοντέλο θα επιλέξετε, οι λαμπτήρες των ανεμιστήρων εναλλάσσονται σε λαμπτήρες αλογόνου και σε εξοικονόμησης ενέργειας. Οι ανεμιστήρες με λαμπτήρες αλογόνου εκπέμπουν ένα ομοιόμορφο λαμπερό φως κάνοντας τα χρώματα που περιβάλλουν το χώρο σας να δείχνουν πιο ζωηρά. Είναι ιδανικοί για χώρους που απαιτούν έντονο φωτισμό όπως χώροι εργασίας, για την κουζίνα καθώς επίσης και για το καθιστικό. Οι ανεμιστήρες που διαθέτουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εξοικονομούν έως και 80% ενέργεια προσφέροντας ένα θερμό φιλικό φως.

Επιλογή κρύου/ζεστού αέρα

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα μερικών ανεμιστήρων οροφής είναι η πρακτική χρήση τους και το χειμώνα καθώς με την ανάποδη περιστροφή των ελίκων, το καλοκαίρι ανεβάζουν τον στάσιμο κρύο αέρα του δαπέδου στο ταβάνι και το χειμώνα κατεβάζουν τον ζεστό αέρα από το ταβάνι προς το πάτωμα.  Μ’ αυτήν την δυνατότητα εξοικονομείτε επιπλέον ενέργεια και χρήματα χρησιμοποιώντας φιλικές λύσεις προς το περιβάλλον για την θέρμανση ή την ψύξη του χώρου σας.

Επιλογή σκάλας ταχύτητας

Για τη μέγιστη απόδοση του ανεμιστήρα σας, ρυθμίστε τον στη σωστή σκάλα ταχύτητας. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες οροφής διαθέτουν 3 ταχύτητες, υψηλή, μέτρια και χαμηλή. Αυξάνοντας ή μειώνοντας την ταχύτητα, αυξάνεται/μειώνεται αντίστοιχα ο αριθμός περιστροφής των ελίκων ανά λεπτό με αποτέλεσμα η ανακύκλωση του αέρα να γίνεται πιο γρήγορα ή πιο αργά ανάλογα με το τι επιθυμείτε.

Επιλογή σωστού μεγέθους ανεμιστήρα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η επιλογή του ανεμιστήρα πρέπει να γίνει κατά αναλογία με τις διαστάσεις του δωματίου που θα τοποθετηθεί. Αν το εμβαδόν του χώρου σας είναι έως 18m2 με 2,50m ύψος οροφής, τότε η προτεινόμενη διάμετρος πτερυγίων του ανεμιστήρα είναι 76-92cm. Για μεγαλύτερους χώρους 43m2 προτείνουμε ανεμιστήρες με πτερύγια 108-122cm, ενώ τέλος αν ο χώρος είναι στα 107m2 τότε προτείνουμε ανεμιστήρα οροφής με 132-142cm.

Άλλες δυνατότητες που προσφέρουν οι ανεμιστήρες

Μερικοί ανεμιστήρες οροφής συμπεριλαμβάνουν τηλεχειριστήριο για μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας. Στο σημείο που θα τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας, καλό είναι να υπάρχει διπλός διακόπτης, ένας για το φως και ένας για τον ανεμιστήρα. Μερικοί ανεμιστήρες διαθέτουν κορδονάκια που επιτρέπουν το άναμμα και το σβήσιμο τόσο του ανεμιστήρα όσο και των λαμπτήρων.

Κάποια μοντέλα ανεμιστήρων διαθέτουν αντιστρέψιμους έλικες δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο χρώματα ή σχέδια.

Στα LEROY MERLIN θα συναντήσεις μεγάλη ποικιλία σε ανεμιστήρες οροφής, ώστε να δροσίζεις το σπίτι ή τον επαγγελματικό σου χώρο αποτελεσματικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

top