Οι αναμεικτικές μπαταρίες μπάνιου είναι πολύ πρακτικές, καθώς επιτρέπουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας με ένα χέρι και την εξοικονόμηση νερού…Οι μπαταρίες μπάνιου προσδιορίζουν επίσης το στυλ που θα δώσετε στη διακόσμηση του μπάνιου σας: στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε μπαταρίες μπάνιου κλασικές, και μοντέρνες, σε χρωμέ, μπρονζέ η χρυσό χρώμα!

Τι ακριβώς είναι η αναμεικτική μπαταρία μπάνιου;Οι αναμεικτικές μπαταρίες διακρίνονται από τις υπόλοιπες λόγω της μοναδικής τους ικανότητας να ρυθμίζουν τη ροή (από πάνω προς τα κάτω) όσο και τη θερμοκρασία(από δεξιά προς τ’αριστερά) του νερού. Είναι έτσι δυνατόν να κλείσετε τη βρύση χωρίς να αλλάξετε τηθερμοκρασία τουνερού. Χάρη στις αναμεικτικές μπαταρίες μπορείτε να ανεβάσετε στιγμιαία τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο και έτσι να εξοικονομήσετε νερό.Όλες οι μπαταρίες μπάνιου στη Leroy Merlin έχουν 5 χρόνια εγγύηση (εκτός από τις μπαταρίες NEREA που έχουν 2 χρόνια).
Τα είδη αναμεικτικής μπαταρίας


Με χαμηλό λαιμό: σχεδιασμένες για νιπτήρες ένθετους,  υποκαθήμενους και κυρίως για χειρονιπτήρες.


Με ψηλό λαιμό : τις συνιστούμε για επικαθήμενους νιπτήρες (γούρνες).


Με υπέρυθρες : Καθιερωμένες εδώ και πολλά χρόνια στα ξενοδοχεία, έχουν πλέον μία θέση και στο δικό μας μπάνιο! Το ενσωματωμένο φωτοκύτταρο αναγνωρίζει την κίνηση μπροστά από τη μπαταρία χάρη στις υπέρυθρες (αισθητήρας κίνησης)  και ενεργοποιεί τη ροή του νερού. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη υγιεινή και μεγάλη οικονομία νερού.


Καταρράκτης : οι μοντέρνες μπαταρίες με τελείωμα σε σχήμα καταρράκτη είναι πολύ της μόδες τα τελευταία χρόνια και θα φέρουν ζεν αύρα στο μπάνιο σας!


Εντιχοιζόμενη: Στη Leroy Merlin θα βρείτε εντιχοιζόμενες μπαταρίες μπάνιου που ενσωματώνονται στον τοίχο (εσωτερικά) και ταιριάζουν με όλα τα είδη νιπτήρα. Με αυτό το τρόπο εξοικονομείτε χώρο, και περιορίζετε τις επιφάνειες για ευκολότερη καθαριότητα.


Χρώματα και στυλ


Παρόλο που το χρωμέ, το μπρονζέ και το χρώμα του inox παραμένουν τα πιο διαδεδομένα χρώματα στις μπαταρίες μπάνιου, οι νέες τάσεις της μόδας φέρνουν στο μπάνιο μας το χρυσό, το δίχρωμο χρωμέ-χρυσό, και την μίξη υλικών  όπως το χρωμέ-γυαλί.


Για να πετύχετε ένα μοντέρνο στυλ, προτιμήστε inox, η χρωμέ, ενώ για ένα πιο ζεν περιβάλλον διαλέξτε μία μπαταρία με μίξη υλικών όπως το χρωμέ-γυαλί. Τέλος για να αναδείξετε περισσότερο ένα κλασικό μπάνιο, μία μπαταρία σε μπρονζέ η χρυσό είναι η καταλληλότερη επιλογή!
Η εξοικονόμηση νερού


Μπαταρία με αερατέρ/ με φίλτρο εξοικονόμησης νερού : Τα φίλτρα τοποθετούνται στις μπαταρίες και μειώνουν τη κατανάλωση νερού αναμειγνύοντας νερό με αέρα. Η μέση ροή νερού μπαταρίας μπάνιου είναι τα 12λίτρα ανά λεπτό. Τα φίλτρα σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε έως και 50% του νερού.


Μπαταρίες διπλής ροής : Σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη ροή ανάλογα με τις ανάγκες σας, δίνοντάς σας την επιλογή δύο θέσεων ( 6L/λεπτό και  12L/λεπτό). Η πρώτη θέση σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε 50% της δύναμης και με το δεύτερο άνοιγμα μπορείτε να φτάσετε ως το 100% της έντασης.


top