Θέλεις να κρεμάσεις κάδρα, καμβάδες, κορνίζες με τους αγαπημένους φίλους, ζωγραφιές, βαρύτερα αντικείμενα όπως ραφιέρες, κρεμάστρες, γάντζους ή ότι άλλο επιθυμείς?


Δες 3 απλούς τρόπους να στερεώσεις στον τοίχο εύκολα, αποτελεσματικά, ακόμα και χωρίς τρύπημα.

1. Με βύσμα- ούπατ

Εάν θέλεις να στερεώσεις στον τοίχο σου μια βιβλιοθήκη, μία ραφιέρα ακόμα και μία δικιά σου κατασκευή η οποία έχει κάποιο βάρος αυτό που θα χρειαστείς είναι τα κατάλληλα βύσματα ούπατ.

       

Ξεκινάς από την επιφάνεια που θα στερεώσεις το αντικείμενο.
Υπάρχουν διαφορετικά βύσματα ούπατ για κάθε είδους επιφάνεια όπως τσιμέντο, ξύλο, γυψοσανίδα ή τούβλο κοκ.
Ανάλογα με την επιφάνεια  που θες πιθανόν να χρειαστείς τρυπάνι για να δημιουργήσεις τις τρύπες ώστε να τοποθετήσεις τα ούπατ με τα αντίστοιχα βύσματα.

Θυμήσου ότι όσο πιο βαρύ είναι το αντικείμενο που θέλεις να κρεμάσεις τόσο παχύτερη θα πρέπει να είναι η διάμετρος του ούπατ που θα επιλέξεις

Δες εδώ βύσματα - ούπα

2. Με καρφί

Εάν θέλεις να στερεώσεις καμβάδες, κάδρα κορνίζες ρολόγια ή γενικά διακοσμητικά που δεν έχουν πολύ μεγάλο βάρος η λύση είναι τα καρφιά.
Αν μετανιώσεις και θέλεις να αλλάξεις θέση στον πίνακα σου απλά χρησιμοποίησε λίγο στόκο και κάλυψε την τρύπα ή κρέμασε ένα μεγαλύτερο κάδρο στην παλιά θέση της.

Για να ολοκληρώσεις το κρέμασμα το κάδρου σου το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα σφυράκι για να καρφώσεις τα καρφιά στην επιφάνεια.


        Επίσης πρέπει να λάβεις υπόψιν σου την επιφάνεια που θέλεις να καρφώσεις καθώς ανάλογα με το υλικό της ξύλο, γυψοσανίδα, τσιμέντο, τούβλο θα πρέπει να επιλέξεις το αντίστοιχο προϊόν.

Δες εδώ όλες τις επιλογές σε καρφιά.


3. Χωρίς τρύπημα

Αν δεν θέλεις να χαλάσεις τον τοίχο με τρύπες επειδή μένεις σε ενοίκιο, δεν είσαι σίγουρος για την θέση ή δεν σου αρέσει να δημιουργείς σημάδια η λύση είναι μια...
Χρησιμοποίησε είδη στερέωσης που τοποθετούνται με αυτοκόλλητο όπως γάντζους στήριξης.
Ακόμα και αν η κορνίζα ή το κάδρο που θέλεις να χρησιμοποιήσεις έχει κάποιο βάρος δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθώς μπορείς να επιλέξεις
το κατάλληλο προϊόν ανάλογα με το βάρος του αντικειμένου που θέλεις να κρεμάσεις.


      

Αν μετάνιωσες για την θέση που του έδωσες δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθώς τα περισσότερα προϊόντα σου δίνουν την δυνατότητα να τα επανακολλήσεις.

Δες εδώ περισσότερες επιλογές. 


Η αφαίρεση είναι εύκολη υπόθεση και δεν αφήνει σημάδια στον τοίχο.
Βγάλε το κάδρο, αφαίρεσε το επάνω μέρος και στην συνέχεια τέντωσε προς τα κάτω την ταινία μέχρι να την αφαιρέσεις τελείως από τον τοίχο.
top