Τα παλιά, συμβατικά κουφώματα λόγω προηγούμενης τεχνολογίας κατασκευής δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις (εξοικονόμηση ενέργειας, υδατοστεγανότητα, ηχομόνωση, ασφάλεια κλπ.). Στη Leroy Merlin μπορείτε να αντικαταστήσετε τα παλιά σας κουφώματα με νέα πιστοποιημένα, ενεργειακά κουφώματα. Η αντικατάσταση είναι μία απλή διαδικασία που συνήθως ολοκληρώνεται σε μία ημέρα (εφόσον πρόκειται για μέσο αριθμό κουφωμάτων σε μια κατοικία), ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα εύκολα και γρήγορα.


Αποξήλωση παλαιού κουφώματος

Για την αποξήλωση αφαιρoύμε πρώτα τα φύλλα του παραθύρου (τζαμιλίκια).


Στην συνέχεια, ξεβιδώβουμε τις βίδες, με τις οποίες είναι στερεωμένη η κάσα.


Aπομακρύνουμε τα στοιχεία της κάσας.Τοποθέτηση νέου κουφώματος


Το νέο κούφωμα παραδίδεται έτοιμο στην κάσα του και με τα τζάμια στα φύλλα. Αρχικά αποσπάμε τα φύλλα του κουφώματος από την κάσα. Εφαρμόζουμε σιλικόνη στο κατωκάσι του ανοίγματος. 

Εφαρμόζουμε τη κάσα στο άνοιγμα του κουφώματος (άνοιγμα κτιστό). Αλφαδιάζουμε, ευθυγραμμίζουμε με τον τοίχο και στερεώνουμε με τη βοήθεια σφηνών στο πάνω τμήμα και πλευρικά. 

Η κάσα βιδώνεται αρχικά από τη μία κάθετη πλευρά και στη συνέχεια από τις υπόλοιπες. Εφαρμόζουμε αφρό πολυουρεθάνης περιμετρικά για την πλήρωση των κενών από τον τοίχο και την ενίσχυση της στερέωσης της κάσας. Μετά το στέγνωμα του αφρού, καθαρίζουμε τα τμήματα της πολυουρεθάνης που προεξέχουν της κάσας. Τοποθετούμε τα αρμοκάλυπτρα στην εσωτερική πλευρά του κουφώματος. Τοποθετούμε στην κάσα τα φύλλα του κουφώματος (συρόμενα) ή τα αναρτούμε στους μεντεσέδες (ανοιγόμενα). 
Ελέγχουμε τη σωστή λειτουργία των φύλλων και ρυθμίζουμε εφόσον απαιτείται. Εφαρμόζουμε σιλικόνη εξωτερικού χώρου περιμετρικά της εξωτερικής πλευράς της κάσας, στα σημεία επαφής με τον τοίχο.
top