Εάν τα πλακάκια σου έχουν χάσει την αρχική τους λάμψη ή έχουν ξεθωριάσει, μπορείς να τα ανανεώσεις εύκολα και οικονομικά με τη βοήθεια της βαφής για πλακάκια.

Η βαφή για πλακάκια είναι μια έτοιμη προς χρήση σύνθεση που απλώνεται εύκολα με ρολό ή πινέλο. Είναι διαθέσιμη σε διάφορα χρώματα και φινιρίσματα, ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική ατμόσφαιρα στο χώρο σου.

Πλεονεκτήματα της βαφής για πλακάκια:

 • Είναι εύκολη στην εφαρμογή. Η βαφή για πλακάκια είναι έτοιμη προς χρήση και απλώνεται εύκολα με ρολό ή πινέλο. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να την εφαρμόσεις.

 • Είναι οικονομική. Η βαφή για πλακάκια είναι πιο οικονομική από την αντικατάσταση των πλακιδίων.

 • Είναι γρήγορη. Η βαφή για πλακάκια στεγνώνει γρήγορα, επιτρέποντάς σου να ανακαινίσεις το χώρο σου σε λίγες μέρες.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν βάψεις τα πλακάκια σου:

 • Τα πλακάκια πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Εάν τα πλακάκια είναι παλιά, μπορεί να χρειαστεί να τα τρίψεις ελαφρά για να εξασφαλίσεις καλή πρόσφυση της βαφής.

 • Επιλέξτε τη σωστή βαφή για πλακάκια. Η βαφή για πλακάκια διατίθεται για πλακάκια από κεραμικό, φυσική πέτρα και γυαλί. Για να επιλέξεις τη σωστή βαφή, βεβαιώσου ότι είναι κατάλληλη για τον τύπο των πλακιδίων που έχεις.

Πώς να βάψεις τα πλακάκια σου:

 1. Καθάρισε τα πλακάκια με ένα σφουγγάρι και σαπούνι.

 2. Ξέπλυνε τα πλακάκια καλά με νερό και αφαίρεσε το σαπούνι με ένα στεγνό πανί.

 3. Αν τα πλακάκια είναι παλιά, τρίψε ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο.

 4. Εάν τα πλακάκια έχουν λάκα, αφαίρεσε την με ένα κατάλληλο προϊόν.

 5. Άπλωσε μία στρώση βαφής με ρολό ή πινέλο.

 6. Άφησε τη βαφή να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν εφαρμόσεις τη δεύτερη στρώση.

 7. Άπλωσε τη δεύτερη στρώση βαφής με ρολό ή πινέλο.

 8. Άφησε τη βαφή να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν χρησιμοποιήσεις τα πλακάκια.

Παραδείγματα

Εάν έχεις μια κουζίνα με λευκά πλακάκια, μπορείς να τα μετατρέψεις σε μια μοντέρνα και κομψή κουζίνα με μαύρη ματ βαφή για πλακάκι.
Εάν έχεις ένα μπάνιο με μπεζ πλακάκια, μπορείς να τα μετατρέψεις σε ένα ζεστό και φιλόξενο μπάνιο με βαφή για πλακάκια σε χρώμα άμμου.
Εάν έχεις μια βεράντα με γκρι πλακάκια, μπορείς να την μετατρέψεις σε μια διασκεδαστική και χρωματιστή βεράντα με πολύχρωμη βαφή για πλακάκια.

Η βαφή για πλακάκια είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για να ανανεώσεις τα πλακάκια σου και να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική ατμόσφαιρα στο χώρο σου. 

top