Βρίσκεστε εδώ: Κεντρική Σελίδα Συμβουλές Μπάνιο

Τοποθετώ εύκολα WC

Πως να συνδεσετε ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ WC

Ποιά εργαλεία θα χρειαστείτε?

Ενα τρυπάνι

Ενα κατσαβίδι

Ενα γαλλικό κλειδί

Ενα σφυρί

Ενα καλέμι

Ενα αλφάδι

Ποιά υλικά θα χρειαστείτε?

Βίδες

Ούπα

Ελαστικά στεγάνωσης (φλάντζα)

Πριν αρχίσετε τις εργασίες, θα χρειαστεί να επιλέξετε μία λεκάνη WC με βάση το σημείο που βρίσκεται ο κεντρικός σωλήνας αποχέτευσης.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αποχέτευσης: απότο δάπεδο, από τον τοίχο, κεντρική κρυμμένη αποχέτευση, κλπ...
ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

   Ιδανικά θα πρέπει να προσέξετε και να τηρήσετε μερικές διαστάσεις για να έχετε τον μέγιστο δυνατό χώρο γύρω από τη λεκάνη. Ο χώρος του WC θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 90εκ μήκος και 1μ μάκρος. Προβλέψτε 20εκ δίπλα από κάθε πλευρά της λεκάνης και 30 με 40εκ μπροστά από τη λεκάνη.

1

Είναι απαραίτητο να έχετε ένα σωλήνα παροχής νερού – συνήθως ένας χάλκινος σωλήνας με διάμετρο 8/10χιλιοστά η 10/12 χιλιοστά και έναν κεντρικό σωλήνα αποχέτευσης από τον οποίο θα απομακρίνονται τα λύματα.

Αποσυναρμολογίστε την παλιά σας λεκάνη

2

Κόψτε τη παροχή νερού, και στη συνέχεια ξεβιδώστε και επελευθερώστε τον σωλήνα παροχής που συνδέεται με το καζανάκι. Ξεβιδώστε τις βίδες που στερεώνουν τη λεκάνη στο πάτωμα. Αποκολλήστε τη λεκάνη από το πάτωμα καθώς και τη λεκάνη από τον σωλήνα αποχέτευσης.

3

Αφότου απομακρύνετε το καζανάκι και τη λεκάνη, καθαρίστε τον σωλήνα αποχέτευσης για να τοποθετήσετε στη συνέχεια ένα νέο σύνδεσμο/ρακόρ.

 

Τοποθετήστε την λεκάνη

Τοποθετήστε την λεκάνη προσωρινά πάνω στις τρύπες στο δάπεδο. Τοποθετήστε επίσης την έξοδο της αποχέτευσης μέσα στο σωλήνα εκκενώσης. Χρειάζεται προσοχή ώστε το καζανάκι να είναι τελίως κάθετο με τον τοίχο. Φρονίστε επίσης η λεκάνη να είναι ίσια τοποθετημένη χρησιμοποιόντας το αλφάδι. Αν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε λίγο στόκο για να ανασηκώσετε και να ισιώσετε τη λεκάνη. Αφαιρέστε την λεκάνη, ανοίξτε τρύπες εαν χρειάζεται, και τοποθετήστε ούπα. Πριν βιδώσετε τις βίδες, ανασηκώστε τη λεκάνη και τοποθετήστε την μέσα στο σωλήνα εξόδου προς την αποχέτευση. Τέλος τοποθετήστε τη λεκάνη στο πάτωμα με τη βοήθεια σιλικόνης.

1Ος τρόπος : Τοποθετήστε το πλαστικό περίβλημα  πάνω στον σωλήνα εκκένωσης και σφήξτε το γερά. Θα σας διεσφαλίσει την στεγανοποίηση.

4 5

2ος τρόπος: Είναι επίσης δυνατό να στεγανοποιήσετε το σωλήνα χρησιμοποιώντας φλάντζα (ελαστικά στεγάνωσης), τσιμεντόκολλα η κονίαμα. Σφίξτε τις βίδες στα ούπα. Τοποθετήστε ένα πλαστικό καπάκι πάνω στις κεφαλές των βιδών.

6 

Τοποθετήστε το καζανάκι

7

Τοποθετήστε το καζανάκι πάνω στη λεκάνγ και σταθεροποιήστε το με ειδικές βίδες, που είναι εξοπλισμένες με  ροδέλες στεγανοποίησης από καουτσούκ.

8

Σφίξτε τα παξιμάδια.

 

Τοποθετήστε το μηχανισμό του καζανακιού..

Συνδέστε τον διακόπτη παροχής και διακοπής νερού, που βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του καζανακίου. Σφίξτε το παξιμάδι που συνδέει τον διακόπτη με την παροχή κρύου νερού προσθέτοντας μία φλάντζα για απόλυτη στεγανοποίηση.

Τοποθετήστε το καπάκι και βιδώστε το κουμπί στο πάνω μερος του καζανακίου. Κάντε έναν έλγχο ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Καλό είναι να γνωρίζετε: Βεβαιωθείτε ότι στερεώσατε γερά τα διάφορα στελέχη μεταξύ τους, χωρίς όμως να τα σφύξετε υπερβολικά:  είναι εύθραυστα αντικείμενα και μπορεί να σπάσουν.